Gde to ide Vujošević? U klub slavne istorije koji je navikao na uspehe i grad dobrog konjaka!

sve što niste znali o limožu

Gde to ide Vujošević? U klub slavne istorije koji je navikao na uspehe i grad dobrog konjaka!

Iako je velikom broju poznavalaca košarke, Limož poznato ime, sigurno je da postoje i oni kojima je potrebno dodatno predstaviti ovaj slavni francuski klub
Objavljeno: 13:53h

Nakon nekoliko meseci pauze, Duško Vujošević se vratio trenerskom poslu. Trofejni stručnjak u narednom periodu vodiće francuski klub Limož, za koji nastupaju nekadašnji igrači Partizana i Vujoševićevi puleni, Leo Vesterman i Lester Bo Mekeleb. Iako je velikom broju poznavalaca košarke, Limož poznato ime, sigurno je da postoje i oni kojima je potrebno dodatno predstaviti ovaj slavni francuski klub. Kakva mu je istorija?

Iako Limož postoji još od 1929. godine, u pitanju je klub koji je svoje najslavnije trenutke doživeo u period od 1980 - 2000. godine. Za to vreme Limož je jednom postao prvak Evrope (sezona 1992/1993) (prvi francuski klub koji je postao prvak Evrope u nečemu), a dva puta je bio na fajnal - foru (sezona 1989/1990 i 1994/1995). Pored toga, klub je uspeo da u sezoni 1987/1988 osvoji Saporta Kup, odnosno da čak tri puta trijumfuju u (onom) Kupu Radivoja Koraća. Bilo je to u sezonama 1981/1982, 1982/1983 i 1999/2000. Kada su u pitanju takmičenja u Francuskoj, Limož može da se pohvali da je domaći šampionat osvajao čak 11 puta, dok je trofej nacionalnog Kupa šest puta završavao u vitrinama ovog kluba. Gde nastupa Limož i ko vodi klub?
Limož je stacioniran u istoimenom gradu, koji se nalazi u centralnoj Francuskoj i broji oko 140.000 stanovnika, a grad je poznat po proizvodnji porcelana, grnčarije i naravno francuskog konjaka. Hala u kojoj se igraju ove košarkaške utakmice zove se Palais des Sports de Beaublanc i ima 6.500 hiljada sedećih mesta, a poznata je po svom specifičnom obliku. Utakmice su veoma dobro posećene.

Kakve veze imaju Srbija i Limož?
Božidar Maljković Te godine je Maljković proglašen i najbolji trenerom Evrope, a sa Limožom je pored toga osvojio i dve titule prvaka Francuske. Kakav tim očekuje Vujoševića i šta je cilj ove sezone?
Dado Đilas
tako da je ulazak u plej-of i te kako dostižan.
Sasa Pavlic Koky
Iako posle dva kola nema nijednu pobedu, Limož i dalje nije izgubio sve šanse za plasman dalje. Lea Vestermana i Lestera Boa Mekeleba ima još nekoliko renomiranih imena. Tu su Ali Traore, Vil Denijels... Kada se sve sabere i oduzme, Vujošević je stigao u klub kakav je već navikao da trenira - sa bogatom istorijom i gde se uspeh podrazumeva. Da ima težak zadatak, ima...ali već smo navikli da od njega vidimo kako se ni od čega pravi magija... (M.Raković)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.