ALIMPIJEVIĆ SE NE PLAŠI PAKLA MORAČE: Igrali smo i na vrelijim terenima, zbog toga ćemo biti rasterećeniji!
Dušan Alimpijević se ne plaši atmosfere u "Morači", Foto: Fonet/Aleksandar Barda

Pero Antić bi mogao da se vrati

ALIMPIJEVIĆ SE NE PLAŠI PAKLA MORAČE: Igrali smo i na vrelijim terenima, zbog toga ćemo biti rasterećeniji!

Trener crveno-belih je uoči puta u Podgoricu istakao da veruje da njegov tim može makar u jednom od dva susreta u Podgorici sa pobedi Budućnost

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su u utorak izrazito važnu pobedu kojom su izjednačili rezultat u finalnoj plej-of seriji ABA lige. Crveno-beli su velikom borbom i odličnim pristupom savladali ekipu Budućnosti rezultatom 69:59, a sada se serija seli u Podgoricu.

U petak od 20 časova, odnosno u subotu od 21 čas, po peti i šesti put ove sezone odmeriće snage po svemu prikazanom dve najbolje ekipe regionalnog takmičenja. Trener branioca titule Dušan Alimpijević govorio je uoči gostovanja u dvorani ’’Morača’’:

- Nema mesta velikim rečima, znamo zašto idemo u Podgoricu, da u najmanju ruku vratimo seriju u Beograd. Kao što je naš rival došao do jednog brejka, ne vidim zašto i mi ne bismo uradili isto to. Sve utakmice protiv Budućnosti su bile gotovo na jednu loptu, kada pogledate gotovo da nema koš razlike u ova četiri meča. I u narednoj verujem da će odlučivati jedna lopta, jedan posed - rekao je trener crveno-belih o dodao da je ekipi i atmosfera u dvorani „Morača" poznata:

Pero Antić bi mogao da zaigra u trećem meču finala
Pero Antić bi mogao da zaigra u trećem meču finalafoto: Fonet/Aleksandar Barda

- Spremni smo na napetu atmosferu, ali u sportskim okvirima, poput one koja je bila u Beogradu. Takav ambijent nas motiviše jer imamo dovoljno zrelosti u ekipi za takvu atmosferu, koja će nam biti dodatni motiv i nama predstavljati i rasterećenje, jer smo igrali i u „vrelijim" okruženjima sa tribina tokom ove sezone. Pero Antić putuje sa nama u Podgoricu, bolje je, i njegovom nastupu ćemo odlučiti na dan utakmice, dok Nemanja Dangubić ne putuje u Crnu Goru - istakao je Dušan Alimpijević.

O predstojećim utakmicama govorio je i prvotimac Crvene zvezde Ognjen Dobrić:

Ognjen Dobrić bi trebalo da bude jedan od aduta Zvezde u napadu na brejk
Ognjen Dobrić bi trebalo da bude jedan od aduta Zvezde u napadu na brejkfoto: Dado Đilas

- Putujemo na dve utakmice u Podgoricu sa jasnim ciljem, da izborimo pobedu, ako se ukaže prilika, možda i više od toga. Znamo se dobro sa ekipom Budućnosti, ovo će nam biti peta utakmica u sezoni. Sve su bile neizvesne, ali ono što je sigurno, borićemo se do granica svojih mogućnosti. Međutim, moramo da odigramo osim borbeno, i kao tim, koncentrisano, poput završnice druge utakmice koja nam je pokazala neke smerice. Atmosfera u dvorani u Podgorici neće biti novost za nas, i očekujem da atmosfera bude „vatrena" ali poput one koju smo mi imali u Beogradu, fer i korektna - istakao je Dobrić.

Crveno-beli putuju za Podgoricu u četvrtak u večernjim časovima.

BONUS VIDEO: Delije skandiraju Alenu Omiću

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.