KOREJSKA GLUPOST NEMA GRANICE: Bio je MVP ABA lige, a sada je oteran iz Azije, i to zbog visine! (FOTO) (VIDEO)
Dejvid Sajmon nekadašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca, Foto: Print Screen Youtube

ODLEPILI

KOREJSKA GLUPOST NEMA GRANICE: Bio je MVP ABA lige, a sada je oteran iz Azije, i to zbog visine! (FOTO) (VIDEO)

Osim visinske granice za strance, Korejci su uveli i limit od najviše dva inostrana košarkaša u jednoj ekipi.

Objavljeno: 19:32h

Dejvid Sajmon nekadašnji košarkaš Radničkog iz Kragujevca i MVP ABA Lige 2012 godine, obišao je ceo svet igrajući košarku, pa je tako dve godine posle života u Srbiji proveo u Astani iz Kazahstana, a zatim je otišao na Daleki istok, gde od 2014. igra u Koreji i na Filipinima. Ove sezone, Sajmon je bio član južnokorejskog Anjanga, koji će uskoro morati da napusti iz pomalo bizarnog razloga. Problem je u tome što je zvanično previsok za korejsku ligu!

Čelnici tamošnjeg saveza uveli su prošlog meseca pravilo prema kojem nijedan strani košarkaš ne sme da bude viši od dva metra. S obzirom na to da je Sajmonu visina na merenjima varirala kroz karijeru od 202 do 206 centimetara, jasno je da više neće moći da nastupa u toj državi, od sada potpuno usmerenoj ka domaćim košarkašima.

Bivšem igraču Radničkog nije pomoglo ni to što je ove sezone bio najbolji strelac lige (26,1 poen po meču) i najbolji bloker (2,2). - Ne shvatam ovo, pre svega zbog činjenice da smo samo nas dvojica ili trojica viši od te 'granice' - izjavio je iznenađeni i razočarani Sajmon i uz to priznao da trenutno ne zna gde će nastavi karijeru. Osim visinske granice za strance, Korejci su uveli i limit od najviše dva inostrana košarkaša u jednoj ekipi.

BONUS VIDEO:

Koreografija Delija na meču Crvena zvezda - Zemun

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.