Jokić se sprdao sa novinarima i prozivao saigrača: Mi mu govorimo da šutira, a on nastavlja da promašuje! (VIDEO)
Nikola Jokić je zabavljao novinare na konferenciji, Foto: Printscreen/Youtube/Harrison Wind

Nije bio previše ozbiljan

Jokić se sprdao sa novinarima i prozivao saigrača: Mi mu govorimo da šutira, a on nastavlja da promašuje! (VIDEO)

Srpski as je bio raspoložen za druženje sa medijima posle važne pobede

Objavljeno:

Nikola Jokić je još jednom bio heroj Denvera i junak izuzetno važne pobede nad Minesotom u borbi za plej-of.

Iako ne preterano šuterski raspoložen srpski košarkaš je ipak postigao ključni koš, koji je prelomio utakmicu i to posle skoka u napadu.

- Dobiti utakmicu je bilo najvažnije za našu ekipu. Imali smo dva poena, a postići još dva u takvoj završnici je stvarno bilo bitno. Velika je ova pobeda, baš zato što je protiv direktnog rivala - rekao je po običaju skromni Jokić posle meča.

Nikola Jokić je po običaju bio skroman kada je reč o njegovom učinku
Nikola Jokić je po običaju bio skroman kada je reč o njegovom učinkufoto: Printscreen/Youtube/Harrison Wind

Velikih problema je imao srpski centar sa svojim šutem iz igre, jasno je bilo da to nije njegovo šutersko veče, ali se zato, kako kaže, koncentrisao na neke druge stvari na terenu.

- Kada me šut ne služi, onda kod sebe insistiram na nekim drugim stvarima, bilo da su to dodavanja, skokovi... Prosto, radim ono čime bih mogao da pomognem ekipi - rekao je Jokić.

A šta je bio ključ za pobedu izvojevanu u dramatičnoj završnici?

- Mi smo još od one nedavne serije od sedam uzastopnih gostovanja postali svesni da maltene svaki meč mora da se dobije ako želimo u plej-of. A pobeđujemo jer igramo jedni za druge. Zajedništvo nas je i dovelo ovde, samo ono i može da donese uspehe. Iskustvo je, pritom, vrlo bitno, jer smo već bili u sličnim situacijama kao u finišu ovog meča, pa smo i znali kako da reagujemo. Čak i da su oni imali pet poena prednosti, kao što smo mi imali na dva i po minuta do kraja, mnogo je to vremena u košarci... Presudilo je naše iskustvo i to što smo verovali jedni drugima - ispričao je Jokić pre nego što je napravio šou.

A "zezanje" sa novinarima je počelo kada su ga pitali o Devinu Herisu koji je pogodio tri izuzetno važne trojke u trećoj četvrtini.

- Bilo je krajnje vreme da ubaci nešto. Nije mogao koš da pogodi pre toga. Onda smo mu vikali da nastavi da šutira. I nastavio je da šutira. Ali je samo promašivao - rekao je kroz smeh Jokić.

Denveru sada predstoje tri utakmice koje su kao tri finala, očekuju ih dueli sa Klipersima, Portlandom i Minesotom u kojima je ulog plasman u plej-of.

BONUS VIDEO: Invazija navijača na Luku Dončića posle pobede Reala nad Zvezdom u Pioniru

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.