JOKIĆ HEROJ DENVERA: U poslednjim sekundama rešio meč sezone protiv Minesote Nemanje Bjelice! Klipersima ostala samo teorija! (VIDEO)
Srbin je rešio utakmicu fenomenalnim potezom, Foto: AP

nba liga

JOKIĆ HEROJ DENVERA: U poslednjim sekundama rešio meč sezone protiv Minesote Nemanje Bjelice! Klipersima ostala samo teorija! (VIDEO)

Nikoli je falila jedna asistencija za trip-dabl

Objavljeno: 11:34h

Nikola Jokić je heroj Denvera! U još jednoj utakmici za infarkt, ko zna kojoj odlučujućoj u završetku sezone, Nagetsi su na mišiće dobili Minesotu Nemanje Bjelice kod kuće sa 100:96 i izjednačili se na tabeli sa timom iz Mineapolisa.

Srbin je u poslednjem napadu Denvera, pri rezultatu 98:96, napravio potez koji je rešio utakmicu: posle promašenog šuta Vila Bartona, izgurao je Endrjua Viginsa i ugurao loptu u koš za 100:96.

Nikola je, inače, imao očajno šutersko veče, ali je i dalje bio stub Denverovog napada, pa je utakmicu završio sa fenomenalnih 16 poena, 14 skokova i 9 asistencija (šut 6-20 iz igre, 1-6 za trojke i 3-3 sa linije slobodnih bacanja).

Utakmica je bila izjednačena, pravi plej-of meč pre plej-ofa. Za oba tima ovo je bilo biti ili ne biti, pošto bi se Denver u slučaju poraza faktički oprostio od doigravanja, a Minesotu sad čeka veoma, veoma težak zadatak da u svojoj najboljoj sezoni u poslednjih ko zna koliko godina ipak uđe među osam na Zapadu.

Nemanja Bjelica je odigrao solidno, imao je jednu veoma bitnu trojku pri samom kraju utakmice, ali je zato promašio dva polaganja posle te trojke i omogućio Denveru na drugoj strani da dođe do ključne razlike.

Bjeli je završio utakmicu s 10 poena, 7 skokova i 3 asistencije, uz šut 4-11 i 2-5 za trojke.

Najbitniji momenat utakmice desio se na par minuta pre kraja, kad je najbolji igrač Timbervulvsa, Karl-Entoni Tauns (26 poena i 13 skokova na ovoj utakmici) zaradio šestu ličnu grešku posle faula (ili "faula", kako hoćete) nad Džamalom Marejem.

Marej je šutnuo nagazivši liniju za 3 poena, Tauns je bio pored njega i napravio mali kontakt, sudija je svirao faul, klupa Minesote je skočila, a Tauns je bukvalno bio na ivici suza dok je Marej ubacivao slobodna bacanja, a Minesota kretala u novi napad, bez svoje uzdanice.

U timu Denvera dobri su bili još i Džamal Marej sa 22 poena i, sasvim neočekivano, Devin Heris sa 20 poena (5 trojki), dok je kod Minesote Tadž Gibson igrao veoma čvrsto i ubacio 17 poena.

Evo i partije Nikole Jokića:

S druge strane, Los Anđeles Klipersima i Bobanu Marjanoviću i povređenom Milošu Teodosiću, ostala je samo teoretska šansa da bi eventualno mogli da se dokopaju doigravanja nakon ubedljivog poraza od Jute 117:95.

U duelu dva tima koji se takođe bore za plej-of, Džezeri su bili ti koji su igrali svom snagom i srcem, onako baš kao što to izgleda kada se neko bori za nešto što želi, i maltene su ovim trijumfom obezbedili plej-of.

Čak bi mogli prema za sada predviđenom da izbore i prednost domaćeg terena u prvoj rundi što je malo ko pretpostavljao na početku sezone, ali niko nije verovao da bi mogli u prethodnih jedanaest nedelja da ostvare skor od 27 pobeda i samo 5 poraza.

Klipersima je ostala teorija pošto za Nju Orleansom zaostaju 2 i po pobede, za Denverom i Minesotom dve, a svega tri utakmice su im ostale do kraja, i potrebno im je da čak dva od ova tri tima kiksnu dovoljan broj puta kako bi se ekipa iz Los Anđelesa našla u doigravanju, što je priznaćete malo verovatno.

Tabela zapadne konferencije NBA
Tabela zapadne konferencije NBAfoto: Printscreen/espn.com

Kada govorimo o strelcima na meču, odmah da pomenemo da je naš Boban Marjanović dobio nešto veću priliku, igrao 15 minuta, ali nije uspeo baš dobro da se snađe protiv odličnih centara Jute, Gobera i Fejvorsa.

Srpski gorostas je postigao 9 poena uz šut iz igre 2/6 i imao 4 skoka i jednu ukradenu loptu. Najbolji u njegovom timu bio je Ostin Rivers sa 19 poena, a 17 je dao Herel, dok je podbacio Lu Vilijams sa svega 12 koševa uz očajan šut iz igre 3/12.

Pobednike iz Solt Lejk Sitija su predvodili Donovan Mičel sa 19 poena, Fejvors sa 16 i Gober sa 15, ali je presudila odlična timska igra pošto je još čak 4 igrača Jute bilo dvocifreno na kraju.

NBA, rezultati:

Indijana - Golden Stejt 126:106 Milvoki - Bruklin 111:119 Hjuston - Portland 96:94 Klivlend - Vašington 119:115 Juta - LA Klipers 117:95 Denver - Minesota 100:96

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.