Pelikansi zagorčali život Jokiću, Bobiju i Bjelici u borbi za plej-of! Na Istoku poznati svi učesnici! (VIDEO)
Foto: AP

NBA

Pelikansi zagorčali život Jokiću, Bobiju i Bjelici u borbi za plej-of! Na Istoku poznati svi učesnici! (VIDEO)

Nismo se nadali ovakvim rezultatima

Objavljeno: 09:07h

Nije bilo Srba u noći između srede i četvrtka na parketima NBA lige, ali zato se jesu igrale utakmice koje itekako imaju uticaja na njih. Naravno, radi se o borbi za mesta koja vode u plej-of na Zapadu i ono što sada već sa sigurnošću možemo reći jeste da se tu ništa neće znati do poslednjeg trenutka. Svakako ni Minesoti, ni Denveru, ni Klipersima nije odgovaralo to što je prethodne noći Nju Orleans ubedljivo slavio protiv Memfisa 123:95 i tako se popeo na 8. mesto sa pobedom više od Nagetsa i dve više od Klipersa.

Nemanja Bjelica
Nemanja Bjelica foto: Printscreen/Youtube/NBA on TNT

I Pelikansima i Nagetsima su ostale još po četiri utakmice do kraja ligaškog dela sezone, a u slučaju da ekipe budu izjednačene po broju pobeda i poraza, prednost će biti na strani ekipe iz Kolorada, jer su bili bolji u međusobnim duelima.

Ipak, što se tiče duela sa Grizlisima, glavnu reč na parketu su vodili Iton Mur, Nikola Mirotić i Entoni Dejvis zahvaljujući kojima je i prekinuta serija od četiri uzastopna poraza. Mur je ubacio 30 poena, "Obrva" je bio na svom proseku od 28 koševa i 12 skokova, a Crnogorac sa španskim pasošem je odigrao vrhunski ubacivši 25 poena . Kada neka ekipa ima naspram sebe tako raspoložen trio igrača, onda je teško odupreti se tome i izbeći poraz, pa Memfisu nije pomoglo ni 25 poena Bruksa i 15 poena Meklemora.

Greg Popovič
Greg Popovič foto: Fonetap

Dok smo i dalje u Zapadnoj konferenciji, San Antonio je doživeo poraz u Kaliforniji i od Lejkersa 122:112 i to posle produžetka, te su i oni dospeli u "crvenu zonu" za plej-of, mada i oni i Oklahoma imaju reklo bi se još jedan kredit da potroše u preostale tri utakmice. I jedni i drugi imaju po 45 trijumfa kao i Juta, jednu manje imaju Minesota i Nju Orleans, dve manje Denver, a tri manje Klipersi. Dakle, situacija nije uopšte naivna ni za Sparse.

Što se tiče meča u "Stejpls centru" Kajl Kuzma bio je nerešiva enigma za četu Grega Popovića ubacivši im 30 poena i na sjajan način je odgovorio na učinak Lamarkusa Oldridža od 28 koševa. Kad smo već kod Kuzme, on je prvi ruki u istoriji koji je u debitantskoj sezoni stigao do učinka od 1200 postignutih poena, 450 skokova i 150 pogođenih trojki. Uz njega najbolji u redovima Lejkersa bili su još Koldvel-Poup sa 21 poenom i Čening Fraj sa 19.

Na istoku je i definitivno rešeno ko će ići u plej-of. Filadelfija je pobedom ubila i teoretske šanse Detroita da može da se domogne doigravanja, te pečatirala mesto Milvokija. Sad samo ostaje da se vidi ko će sa koje pozicije ući i ko će s kim igrati. I bez pomoći povređenog Emdiba Seventisiksersi igraju sjajno i ređaju pobede, a sada su zaustavili i pobedničku seriju Pistonsa koja je trajala pet mečeva. Džej Džej Ridik je bio briljantan sa 25 poena, pratio ga je Belineli sa 19 poena, kao i Ben Simons sa 16. Kod poraženih najbolji Toliver sa 25 koševa, dok je 19 ubacio Džonson. NBA, rezultati: Detroit - Filadelfija 108:115

Orlando - Dalas 105:100

Atlanta - Majami 86:115

Toronto - Boston 96:78

Nju Orleans - Memfis 123:95

LA Lejkers - San Antonio 122:112

BONUS VIDEO: Radonjić na srpskom jeziku vodio Bajern do pobede nad Ulmom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.