TRENER MINESOTE U ŠOKU: Pa, Bjelica mi uopšte nije rekao da ga zovu Profesor! (VIDEO)
Nemanja Bjelica u duelu sa Markifom Morisom, Foto: Fonetap

Ali sve mu je jasno

TRENER MINESOTE U ŠOKU: Pa, Bjelica mi uopšte nije rekao da ga zovu Profesor! (VIDEO)

Tim Tibodo je prezadovoljan i oduševljen igrama srpskog reprezentativca

Objavljeno:

Zablistao je konačno Nemanja Bjelica u NBA onako kako se očekivalo od njega još od kada je stigao kao MVP Evrolige.

Problemi s povredama koji su ga sprečavali u prve dve sezone da pokaže šta zna, sada su prošlost, pa je srpski as postao jedan od ključnih igrača u timu Minesote, pogotovo posle povrede Džimija Batlera.

- Ako ozbiljno analizirate meč, ne možete da zanemarite činjenicu koliko je Beli bitan za organizaciju igre, taj dobar protok lopte, promenu strane. Njegove plejmejkerske sposobnosti su sjajne. Ali, on je, pre svega, smiren na parketu. Nije mu išlo idealno u prvom poluvremenu, da bi potom strpljenjem došao do daleko boljeg izdanja u drugom. On zna da šutne, zna da doda loptu, ima dobre prodore, odlično skače. A uz sve to, stvarno dobro ume da organizuje igru - rekao je trener Tim Tibodo.

Bjelica je posle odličnog izdanja protiv Golden Stejta, bio još bolji protiv Vašingtona kada je uz Taunsa bio tvorac preokreta i pobede, nakon slabije odigranog prvog dela meča kada je promašio 9 od 11 šuteva.

- On samo radi, radi i radi! Kao što sam rekao, strpljiv je. A vredan. Ofanzivno je, kako se meč bližio kraju, našao pravi ritam, a u završnici je ubacio nekoliko izuzetno važnih koševa - rekao je trener Minesote.

Nemanja Bjelica na meču protiv Vašingtona
Nemanja Bjelica na meču protiv Vašingtonafoto: Reuters

I onda kada je bilo potrebno, Bjelica je najpre pogodio jednu trojku, pa drugu i povrh svega odigrao sjajno u odbrani. Upravo zbog tih svojih karakteristika je u Evropi dobio nadimak "Profesor velikih šuteva", ali Tibodo to nije znao.

- Nisam znao. Nije mi ni rekao! Ali, verujem da će mi jednom reći - kroz smeh je rekao Tibodo.

BONUS VIDEO: Bakljada Delija pred gol Milana Rodića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.