NAJBOLJI STRANAC KOJI JE IKAD ZAIGRAO U NBA: Jokić opet stigao Čemberlena i došao na korak od nove stranice istorije! (FOTO) (VIDEO)
Nikola Jokić je ostvario 7. tripl-dabl u sezoni, Foto: AP

Mađioničar

NAJBOLJI STRANAC KOJI JE IKAD ZAIGRAO U NBA: Jokić opet stigao Čemberlena i došao na korak od nove stranice istorije! (FOTO) (VIDEO)

Srpski as je sa novim tripl-dabl učinkom došao vrlo blizu dostignuća kakvo nije pošlo za rukom nijednom drugom igraču rođenom van teritorije SAD

Objavljeno:

NBA nije videla centra kako što je Nikola Jokić još od vremena Vilta Čemberlena i to se pokazuje iz utakmice u utakmicu, gde Somborac ispisuje istoriju.

Srpski reprezentativac je u nedelju uveče ostvario novi tripl-dabl učinak u karijeri i to za nešto manje od 19 minuta provedenih na terenu protiv Sakramenta.

To mu je bio sedmi takav učinak ove sezone, čime je postao prvi centar posle pomenutog Čemberlena koji je uspeo da dođe do brojke od toliko utakmica u jednoj sezoni, u kojima je bio dvocifren u tri statističke kolone.

Međutim, to nije sve, jer je Nikola Jokić sa tek napunjene 23 godine došao na korak od učinka kakav nije imao nijedan igrač rođen van teritorije SAD.

Srbinu nedostaju ukupno još dva tripl-dabla da ostvari i da postane igrač sa najviše takvih dostignuća koji nije Amerikanac ili rođen u SAD.

Trenutno je ispred njega samo legendarni Hakim Olajdžuvon koji ima 14 tripl-dablova u karijeri koje je ostvario tokom 18 igračkih sezona u NBA, a Nikola ih je odigrao tek dve i po.

Uostalom za 13 "trostruko-dvostrukih" Srbinu je bilo potrebno svega 231 utakmica, dok je Olajdžuvon na prvih 213 utakmica imao tek 2.

Dakle, ako možemo na osnovu svega do sada mogli da zaključimo, a to je da možda svedočimo Jokićevom putu ka epitetu najboljeg stranog košarkaša koji je ikada igrao u NBA, mada je i dalje mnogo rano govoriti o tome.

Ove sezone Jokić je treći igrač po broju tripl-dablova, iza Vestrbruka (19) i Lebrona Džejmsa (13), a u proseku po meču postiže 19,8 poena, ima 10,5 skokova i podeli 8,1 asistenciju.

BONUS VIDEO: CECIN SIN PREBIO BUGARINA PRED OČIMA DAČIĆA I PALME: Pogledajte brutalni nokaut Veljka Ražnatovića u prvoj profesionalnoj borbi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.