UGROZILI SU ŽIVOT NAŠIH IGRAČA! Ostoja Mijailović progovorio o skrnavljenju Žućkove levice i otkrio gde je pehar bio! (VIDEO)
Ostoja Mijailović se oglasio povodom skandaloznog skrnavljenja trofeja Kupa Radivoja Koraća, Foto: Zorana Jevtić/Printscreen/Youtube

Imao je i poruku za Čovića

UGROZILI SU ŽIVOT NAŠIH IGRAČA! Ostoja Mijailović progovorio o skrnavljenju Žućkove levice i otkrio gde je pehar bio! (VIDEO)

Predsednik Partizana je izneo da osuđuje vandalski čin i zatražio da se krivac pronađe i kazni

Objavljeno: 15:25h

Srbija bruji o skandalu koji se dogodio sa trofejom Kupa Radivoja Koraća, koji je osvojio Partizan u Nišu prethodnog vikenda, kada je nepoznata osoba oskrnavila pehar skidanjem pločica sa imenom prethodnog osvajača, Crvene zvezde.

Tim povodom se oglasila i Crvena zvezda, kao i Košarkaški savez Srbije, a sada je svoju reč imao da kaže i predsednik Partizana, Ostoja Mijailović.

- Osuđujem svaki vid vandalizma. I ovog poslednjeg i onog iz 2014. godine. Ne mogu da kažem ko je to uradio, ali neka se sprovede istraga i nek počinilac bude najstrožije bude kažnjen. Ono što sigurno mogu da kažem je da to nije uradio niko od igrača, niti bilo ko iz kluba - rekao je Mijailović za "Mozzart sport".

Upravo se putem društvenih mreža povela hajka protiv igrača Partizana, a bivšeg člana Crvene zvezde, Aleksandra Aranitovića, koga navijači crveno-belih optužuju da je on to uradio i zbog toga su mu upućene brutalne pretnje i nanošenje teških fizičkih povreda, što je takođe nedopustivo.

- Pogrešna je postavka komšijskog kluba. Vidim da sada neki pokušavaju da ugroze bezbednost pojedinih naših igrača. Uostalom, na tom snimku se vidi da nije u pitanju neki sportista, nego je osoba koja ima veliki stomak. Niti je Sani Aranitović, niti, niti bilo koji drugi. Nema mesta dizanju tenzije. Ja sam dužan da zaštitim igrače i imovinu Partizana. A igrači su najvažnija imovina Partizana. Jako ružno je to što se dogodilo - rekao je Mijailović.

Aleksandar Aranitović je dobio jezive pretnje od navijača Zvezde koji smatraju da on stoji iza skrnavljenja pehara
Aleksandar Aranitović je dobio jezive pretnje od navijača Zvezde koji smatraju da on stoji iza skrnavljenja peharafoto: aba-liga.com

O tome gde se posle dodele pehar nalazio i u čijem je sve "vlasništvu" bio, takođe je imao šta da kaže.

- Pehar je od završetka turnira u Nišu promenio nekoliko ruku. A pločice će sa vratiti na mesto, ako već i nisu tamo. Svakako, na tom mestu trebalo bi da budu i Zvezdine i Megine i Partizanove pločice. Praksa je takva da jednu noć pehar bude kod navijača, a onda drugi dan kod ljudi koji su simaptizeri kluba. A pehar je, inače poslat u Zrenjanin, da se postavi pločica sa imenom Partizana.

Ostoja Mijailović je odgovorio i na optužbe iz Crvene zvezde
Ostoja Mijailović je odgovorio i na optužbe iz Crvene zvezdefoto: Zorana Jevtić

Mijailović se osvrnuo i na optužbe koje su iznete u saopštenju rivalskog kluba, gde je navedeno da je on rekao da je "Crvena zvezda neprijatelj Partizana".

- Uvek se borim kvalitetom i pravilnim radom da napravim uspeh. Ali, jako je ružno menajti teze i tražiti alibi zbog gubitka trofeja. Nikad nisam rekao da je Crvena zvezda neprijatelj Partizana. Ja sam u jednom emisiji komentarisao izjavu predsednika Zvezde da će staviti tačku na crno-beli svet i rekao da takav čovek ne može da bude neprijatelj. Nisam ja Partizan, kao što ni Čović nije Zvezda.

Za kraj je najavio da posle osvajanja Kupa i potvrde da mogu da se nose sa crveno-belima, uprkos izuzetno teškoj i lošoj sezoni, kreće pohod i na titulu u domaćoj KLS ligi.

BONUS VIDEO: Đoko Šalić obrijao bradu posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća

(Espreso.co.rs / Izvor: Mozzarsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.