VUJOŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Stvorio se taj neki kult da veliki igrači i treneri piju! Nisi p**** ako ne piješ! Moraš biti samuraj! (VIDEO)
Duško Vujošević na treningu Partizana, Foto: Nebojša Mandić

Uvek je bio kontrastava

VUJOŠEVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Stvorio se taj neki kult da veliki igrači i treneri piju! Nisi p**** ako ne piješ! Moraš biti samuraj! (VIDEO)

Čuveni bivši trener Partizana govorio je na koji je način pokušavao sve da vaspita svoje igrače

Objavljeno:

Trofejni bivši trener Partizana, Duško Vujošević, gostovao je ove nedelje u emisiji na "Balkan info" i tom prilikom govorio o svojoj celokupnoj karijeri, sa posebnim osvrtom na rad među crno-belima gde je iz sezone u sezonu stvarao ekipe zbog kojih je klub više od decenije dominirao srpskom i regionalnom košarkom.

Uz sve to, Vujošević je stvorio i nadogradio neke od najboljih srpskih, ali i evropskih igrača.

Njegove metode rada u Partizanu su bile veoma specifične, pogotovo što nije se samo fokusirao da napravi vrhunske igrače, već da od njih stvori i ljude, i da ih istovremeno i trenira i vaspitava.

Duško Vujošević sa igračima Partizana
Duško Vujošević sa igračima Partizanafoto: Saša Pavlić Koky

- Svi ti igrači koji su bili tu, su napredovali. Gledam najpre kakve je ko konstitucije i ko ima veće mogućnosti, ko je trenutno dobar, ko će biti dobar. Način igre mi je takav da igrači mogu da napreduju, a način treninga mi je takav da svaki igrač, posle treninga, bude bolji nego kad je trening počeo. Pokušavam da ih vaspitavam da van treninga makar ne ruše ono što su na treningu stekli - ispričao je između ostalog Vujošević.

On se osvrnuo i na jedan drugi aspekt, a to je da se vremenom stvorila takva atmosfera oko onih najvećih asova iz prošlosti da moraju biti boemi, pa onda mišljenje da svaki veliki igrač mora da pije, sa čime on nikako nije saglasan i žestoko se protivio tome.

Duško Vujošević na treningu Partizana
Duško Vujošević na treningu Partizanafoto: kkpartizan.rs

- Prvo, neće igrati košarku do 50. već do 33, 34. godine, pa posveti se tome maksimalno. E sad, kod nas je stvoren neki kult tih koji piju i trenera i igrača. I što više uspeju mogu više da popiju. I onda ide neka priča ako ne piješ ti si p***a, ne možeš da budeš igrač. Uvek sam zastupao kontrastav, posveti se, bre. Onako japanski, kao samuraj. Nisi p***a, ako ne piješ nije Sveti Sava bio p***a što nije pio. Pokušavate da ih naterate da čitaju nešto, da košarka nije sve u životu, ali je jako teško. Samo 2 posto generalno ljudi čita. Stvorila se atmosfera da su veliki košarkaši glupi. Pamet je u ljudima, a obrazovanje u knjigama - objasnio je Vujošević.

BONUS VIDEO: Novica Veličković ujedinio Grobare

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.