Alimpijević nezadovoljan posle poraza, a Čanak bacio FAZON NA SVOJ RAČUN!
Izjave trenera večitih rivala, Foto: Beta

izjave čanaka i alimpijevića

Alimpijević nezadovoljan posle poraza, a Čanak bacio FAZON NA SVOJ RAČUN!

"Odbrana je bila na nivou na kom treba da bude odbrana Partizana. Ovo je podstrek za nas", istakao je trener Partizana

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak rekao je da je trijumf u finalu Kupa Radivoja Koraća izuzetno bitan za klub jer je prvi posle skoro četiri godine.

"Pod utiskom sam utakmice, emocije su jake. Izuzetno bitan trofej za Partizan posle posta od 2014. godine. Da ne pričam koliko je meni važan, to je sada manje bitno. Odlično smo otvorili utakmicu. Završili smo poluvreme sa nerealnom razlikom. Bilo je par utakmica u kom smo prosuli prednost i ovo je bio najbolji protivnik. Imali smo dva krizna perioda, ne zbog grešaka, već zbog Zvezde koja je birala bolja rešenja u napadu. Igrači su odgovorili na način koji nije bio karakterističan za nas. Još većim zajedništvom smo ovo prebrodili.Sasvim zasluženo smo osvojili ovaj turnir“, rekao je Čanak na konferenciji za novinare posle finalne utakmice.

Ovo vam je prvi trofej na čelu Partizana?

"Još sam trener početnik. Ovo je izuzetan podsticaj za dalje. Da se usavršavam. Ne znam kako će izgledati moja karijera, ali ću ovaj trofej pamititi do kraja života".

Čanak se zahvalio navijačima na podršci.

"Dobro znamo da je Niš crno-beli grad. Bio sam učesnik poslednja tri finala u Nišu, jednom sa Megom, dva sa Partizanom, nisam mogao i četvrti put da izgubim“.

On je dodao i da je odbrana crno-belih konačno bila na onom nivou koji se očekuje od kluba trofejne tradicije.

"Odbrana je bila na nivou na kom treba da bude odbrana Partizana. Ovo je podstrek za nas. Ne treba mnogo znati da su Ročesti i Enis najvažniji igrači u kreaciji kod Zvezde. Sezona nije gotova. Prošle godine smo podbacili u KLS ligi. A KLS još nije počeo. Posle toga ćemo videti gde smo i šta još treba“, zaključio je trener Partizana.

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević nije osvojio prvi trofej na klupi kluba sa Malog Kalemegdana. Crveno-belima je pobegao prvi od tri pehara koje brane. Tačnije, Partizan ga je zasluženo osvojio furioznom igrom u prvom poluvremenu.

„Čestitke Partizanu na zasluženoj pobedi od prve do poslednje utakmice. Sa ovakvim uvodom nismo zaslužili da pobedimo. Ne možemo da dobijemo kada ovako uđemo. Čitav turnir nije bio ni blizu našeg nivoa. Nismo zadovoljni kako smo izgledali na celom turniru. Pokušavao sam večeras u nekoliko navrata da objasnim da je Partizanu ova utakmica važna, da će ući u meč kako će ući. Siguran sam bio da će otvoriti sa dobrom energijom u Kupu. To je naš najveći problem bio. Čestitam na zasluženoj pobedi“, rekao je Alimpijević.

Šta je nedostajalo ceo turnir?

„Ne znam. Da sam ima odgovor na to pitanje rešili bismo ga do finala”.

Izgubljen jedan od tri trofeja koja je Zvezda branila.

„Nije nam ovaj trofej manje značajan zbog Evrolige. Kup je takvo takmičenje da nema popravke. Ostaje nam ABA liga. Može da nas motiviše da uzmemo to što nam je ostalo. Ta dva trofeja“.

Bonus video:

Novica Veličković ujedinio Grobare

(Espreso.co.rs/mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.