Čanak: Si je demoralisao ekipu!
Nenad Čanak, Foto: Beta

ispadao u odbrani

Čanak: Si je demoralisao ekipu!

- Otvorili smo utakmicu jako dobro defanzivno, ali smo potom dopustili bivšim evroligaškim igračima Tomasu i Žoriću da se razigraju i kazne svaku našu grešku

Objavljeno:

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak ocenio je posle pobede nad Cibonom da je njegova ekipa odigrala ratnički i sačuvala šanse za plasman u plej-of, ali je priznao i da je možda pogrešio što je dao nešto veću minutažu novajlijama Kvameu Vonu i Bondži Siju.

- Otvorili smo utakmicu jako dobro defanzivno, ali smo potom dopustili bivšim evroligaškim igračima Tomasu i Žoriću da se razigraju i kazne svaku našu grešku. Pogrešio sam što sam želeo da novi igrači Von i Si što pre integrišu. Čak i po cenu deficita u rezultatu. To je nemoguće sa jednim treningom. Sve je rezultiralo lošom drugom četvrtinom. U drugom poluvremenu smo odigrali sa boljom kocentracijom u odbrani. Iskontrolisali smo defanzivni skok i zaigrali bolje u napadu. Dobili smo jednu ratničku utakmicu - rekao je Čanak na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Kvame Von i Bandža Si su debitovali u Partizanu. Čanak veruje da će se oni što pre uklopiti jer poseduju kvalitet.

- Ostaje nam vremena da uklopimo dva nova igrača, koji sigurno imaju kvalitet, ali je potrebno vreme za njihovo uklapanje. Si je dva puta ispao u odbrani, što je demoralisalo ekipu, ali smo to korigovali - kazao je Čanak i dodao da je drugačije igrati pred punim tribinama.

Krilni košarkaš Strahinja Gavrilović naglasio je da je Partizan igrao daleko bolje u drugom poluvremenu.

- Znali smo kakva nas utakmica očekuje. Cibona je došla maksimalno motivisana. Njihovi igrači imaju puno iskustva, znali smo protiv koga igramo. Izdržali smo, u drugom poluvrenenu smo igrali jače uz podršku tribina. Čestitam svojim saigračima na pobedi - dodao je Gavrilović.

BONUS VIDEO: Slovenački košarkaši slave uz pesmu Mitra Mirića.

(Espreso.co.rs/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.