VUJOŠEVIĆ UZVRATIO PEŠIĆU NA PECKANJE: Sad mi je jasno zašto je kao trener Zvezde toliko puta gubio od Partizana!
Duško Vujošević i Svetislav Pešić, Foto: Saša Pavlić Koky

Sarkastično u njegovom stilu

VUJOŠEVIĆ UZVRATIO PEŠIĆU NA PECKANJE: Sad mi je jasno zašto je kao trener Zvezde toliko puta gubio od Partizana!

Jedna opaska nekadašnjeg stratega crveno-belih nikako se nije dopala bivšem treneru crno-belih

Objavljeno:

Duško Vujošević je odgovorio na opasku svog kolege i nekadašnjeg rivala Svetislava Pešića koji je pomenuo Partizan dok je govorio i Crvenoj zvezdi.

Nekadašnji strateg crveno-belih je tom prilikom rekao da su crno-beli svojevremeno više bili koncentrisani na osvajanje titula i Evroligu, nego što su bili usredsređeni na rad sa mlađim kategorijama.

- Kada sve sabereš i oduzmeš, mislim da oni plaćaju danak tome što su se prethodnih godina bavili rezultatima. Baza igrača koju je Zvezda napravila zahvaljući sistemu, i koju malo ko ima u Evropi, a tu mislim na filijalu u vidu FMP-a - e to je sistem. Tu se gradila neka priča i evo sada imamo nešto što daje rezultate. Partizan se bavio titulama i Evroligom koja te uvek pritiska da praviš rezultate, ali je zapustio rad sa mladima. Oni sada skoro nemaju nijednog svog igrača. Kada se na sve to doda i sistem finansiranja u vrhunskom sportu koji kod nas nije do kraja regulisan, eto ti problema. Sad si došao u situaciju da nemaš love i da nemaš rad sa mladima - rekao je između ostalog Pešić u razgovoru za "Blic".

Duško Vujošević i Svetislav Pešić se pozdravljaju uoči meča Partizan - Crvena zvezda
Duško Vujošević i Svetislav Pešić se pozdravljaju uoči meča Partizan - Crvena zvezdafoto: Fonet/aleksandar Koković

Na tu njegovu konstataciju je odgovorio dugogodišnji bivši trener crno-belih, koji je sa njima u tom periodu više od decenije dominirao u regionalnoj košarci, Duško Vujošević. Odgovor je bi sarkastičan u njegovom stilu.

- Kolega, gospodin Pešić, u analizi uspešnog rada košarkaškog kluba Crvena zvezda, pominje Partizan, u periodu kada sam ja bio trener, u smislu da je Partizan pravio rezultate, žrtvujući mlade igrače i rad sa mlađim selekcijama. Navodno je FMP, ili Zvezda tokom te simbioze, izgrađivao sistem rada sa mladim igračima, pa su zbog toga tu rezultati. Sad mi je jasno zbog čega je on svojevremeno kao trener Zvezde, iako je imao značajnu finansijsku podlogu od gospodina koji je tada bio vlasnik „Grand kafe“, gubio dosta puta od Partizana. Oni u stvari nisu gubili utakmice, ABA ligu, domaća prvenstva i kupove, nego su stvarali sistem za rad sa mladim igračima - poručio je Vujošević.

BONUS VIDEO: Branko Lazić posle pobede nad Litvancima

(Espreso.co.rs / Izvor: Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.