Čanak posle Zadra: Ovakve greške su nedopustive! (VIDEO)
Nenad Čanak na meču Partizan Zadar, Foto: Beta

stara boljka

Čanak posle Zadra: Ovakve greške su nedopustive! (VIDEO)

- Opet stara boljka. Nezadovoljstvo rešenjima u napadu se reflektuje na odbranu, ispadamo iz zamisli, primamo koševe na sve moguće načine... Pobeda je dobra stvar, ali čeka nas puno rada da bismo bili konkurentni ekipama sa boljim skorom

Objavljeno:

Nenad Čanak zabeležio je drugu pobedu otkako je seo na klupu Partizana.

Crno-beli su u 15. kolu ABA lige savladali Zadar 95:87.

- Važna pobeda za nas, posle turbulentnog perioda. Odrađeno je dosta onog što se radi na treninzima, ali u onom drugom delu toliko toga nije valjalo, da to maltene skroz pokvari utisak o utakmici - izjavio je Nenad Čanak.

NOVI SUKOB GROBARSKIH FRAKCIJA: Utakmica Partizan - Zadar je poprište novog huliganskog obračuna! Pominju se i Delije! (VIDEO)

Partizan je zgazio goste u trećoj i početkom četvrte deonice, ali onda je usledio neshvatljiv pad, pa je Zadar od "minus 22" stigao do "minus šest".

- U trećoj četvrtini smo za osam minuta primili 10 poena, pa u četvrtoj za dva minuta 12 poena. Greške koje pravimo su na ovom nivou nedopustive. Iz komotne situacije i 22 poena razlike dolazimo do toga da strepimo za pobedu - dodao je Čanak i nastavio:

- Opet stara boljka. Nezadovoljstvo rešenjima u napadu se reflektuje na odbranu, ispadamo iz zamisli, primamo koševe na sve moguće načine... Pobeda je dobra stvar, ali čeka nas puno rada da bismo bili konkurentni ekipama sa boljim skorom.

Čanak hvali, ali i kritikuje...

- Treću četvrtinu smo otvorili sa nekoliko vezanih pogodaka, Vanja dve trojke, Sani jedna... kad ulaze šutevi lakše se igra. Nisam nezadovoljan igrom u napadu, osim u periodu kad smo sa 22 spali na šest razlike. Ne možemo da igramo napade sa jednim pasom. U tim trenucima mora da dođe do izražaja ili iskustvo ili komunikacija sa klupom.

Crno-beli su završili evropsku misiju, pa mogu u potpunosti da se posvete ABA ligi.

Nismo to još osetili. Put u Rusiju nas je pocepao. Putovali smo dve noći, posle je došao FMP, uz psihičko i fizičko pražnjenje... Za Zadar smo se spremali četiri treninga. Nadam se da ćemo slobodne dane iskoristiti da popravimo ove stvari o kojima sam govorio - zaključio je Nenad Čanak.

Trener Zadra Aramis Naglić je posle meča rekao:

- Nismo imali pritisak na lopti, što nas je krasilo u nekim ranijim utakmicama. Dozvolili smo Partizanu da igra, a to je ekipa velikog napadačkog talenta. U trećoj četvrtini su pogodili neke teške šuteve, a mislim da su sa Gagićem dobili mišiće ispod obruča, što će im mnogo značiti.

Borba za četvrto mesto se nastavlja...

- Tražićemo šansu u narednom periodu, gde mislim da nam je raspored prilično korektan. Mada poštujem svakog protivnika, počev od FMP koji nam dolazi sledeći - dodao je trener Zadrana.

BONUS VIDEO: Intervju za Espreso - Dušan Alimpijević

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.