Agonija Partizana se nastavlja! I Panteri im skinuli skalp za kraj nikad gore crno-bele godine! (VIDEO)
Mihajlo Andrić na meču Partizan FMP, Foto: Saša Pavlić Koky

aba liga, 14. kolo

Agonija Partizana se nastavlja! I Panteri im skinuli skalp za kraj nikad gore crno-bele godine! (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 21:17h

Košarkaši FMP-a pobedili su u Železniku Partizan sa 83:71 (17:17, 24:24, 27:21, 15:9) u 14. kolu ABA lige. Prvo poluvreme utakmice u Železniku donelo je skoro izjednačenu igru. Partizan je bio nešto bolji u prvih 20 minuta, ali ekipa Nenada Čanka nije uspela da stekne osetniju prednost.

Nenad Čanak na meču Partizan Limož
Nenad Čanak na meču Partizan Limožfoto: Beta

Najveća prednost u dva navrata sredinom druge četvrtine iznosila je šest poena 24:30 i 31:37. FMP je ipak angažovanom igrom na obe strane parketa do poluvremena uspeo da dodje do izjednačenja. Domaćin je u nastavku bio nijansu bolji rival od Partizana koji je u drugom delu imao velikih problema s ofanzivnim skokom FMP-a, nakon kojih su dolazili do lakih poena. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marko Jeremić sa 14 poena, dok je 13 dodao Dragan Apić. U ekipi Partizana istakao se Mihajlo Andrić sa 16 poena, a dva manje ubacio je Najdžel Vilijams-Gos. Ranije danas Mega Bemaks je upisao još jedan poraz u neizvesnoj završnici, a ovaj put izgubio je u Baru od Mornara sa 83:87, dok je Cedevita sa 69:91 na gostovanju bio bolji od Igokee. Cedevita je prva sa skorom 11 pobeda i četiri poraza, dok su FMP, Mornar i Zadar na deobi četvrtog mesta sa po sedam trijumfa i poraza, a Partizan je sedmi sa skorom 6/8.

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog!

foto: Printscreen/aba-liga.com

ČETVRTA DEONICA

FMP je slomio rivala u poslednjoj deonici. Prvi put su Panteri imali i dvocifrenu prednost, a crno-beli su se vratili serijom od 5:0, što je bio i poslednji trzaj. Filip Čović je imao sjajnih 14 asistencija, a pohvalićemo i mlade lavove Uskokovića i Simanića. Jeremić je postigao 14 trojki. Novica Veličković je imao šut 4/14.

TREĆA ČETVRTINA

Filip Čović je već na početku treće deonice podelio 11 asistencija. Panteri su upalili mašinu, pa su imali prednost i od osam poena. Vilijams Gos je bio sjajan u ovom periodu, kao i Mihajlo Andrić koji ima već četiri trojke.

Ipak, Aleksa Uskoković je bio briljantan i zaustavi nalet crno-belih.

DRUGA ČETVRTINA 39:41

Partizan je dao gas u nastavku i rivalu dozvolio samo jednom da povede. Mihajlo Andrić je preuzeo palicu i sa dve trojke je najzaslužniji za vođstvo svoje ekipe.

U ovoj četvrtini izdvojila se i povreda Veličkovića, kome su raskrvarili glavu u jednom duelu. Sa druge strane Apić je fenomenalan, kao i Jeremić koji je postigao tri trojke.

PRVA ČETVRTINA 17:17

Za sada gledamo veoma izjednačen meč u Železniku što pokazuje i rezultat. Crno-beli su nešto lošije otvorili meč, ali su se vratili serijom preko Novice Veličkovića i Strahinje Gavrilovića.

Novica Veličković krvari na meča FMP Partizan
Novica Veličković krvari na meča FMP Partizanfoto: Printscreen/youtube

Nema lakih poena, a definitivno je najbolji potez Majkl Odžo koju je fneomenakno zakucao.

BONUS VIDEO: LEGENDA GLEDA NASLEDNIKA: Dejan Stanković prati utakmicu svog sina

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.