Alimpijević emotivan posle poraza od Baskonije: Kada nemate centra od 210 centimetara i više... (FOTO)
Foto: Dado Đilas

VELIKA ŠTETA...

Alimpijević emotivan posle poraza od Baskonije: Kada nemate centra od 210 centimetara i više... (FOTO)

Pred više od 6000 navijača u Beogradskoj Areni, crveno-beli su u finišu ispustili trijumf u duelu sa španskom ekipom

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević je posle novog poraza svojih košarkaša u Evroligi, ovog puta od Baskonije 85:81, bio veoma emotivan pri davanju izjava.

Pred više od 6000 navijača u Beogradskoj Areni, crveno-beli su u finišu ispustili trijumf u duelu sa španskom ekipom.

HRABRA ZVEZDA NIJE USPELA! Baskonija bolja u Areni posle paklene završnice! Crveno-beli klinci oduševili! (FOTO) (VIDEO)

- Igrali smo mnogo bolje u nastavku, ali to nije dovoljno da se dobije Baskonija, koja je pametna i vrlo iskusna ekipa, koja će kazniti svaku vašu grešku. Za nas nešto bolja utakmica nego što smo pokazali u poslednje vreme. To je pomak, ali nedovoljno za ekipu kao što je Baskonija. Mi jesmo mlad tim koji je u podizanju i građenju, ali moramo što pre da naučimo da eliminišemo greške koje se ponavljaju, naročito nakon tih grešaka u piku. Pozitivno je što se pojavljuju mladi igrači sa svojim ulogama, naročito u odsustvu Pera Antića - naveo je Alimpijević.

Bivši centar Zvezde je preživeo ono najstrašnije, sada sledi oporavak!

foto: Beta

- Ne mislim da nismo bili bez energije. Davidovac je pokazao večeras da može da igra. Pero Antić je imao porodične neodložne obaveze i morao je da putuje za Skoplje. Imamo četiri igrača iz prošle godine koja su igrala Evroligu, 11 igrača u novom timu. Feldin nije imao ovakvu ulogu u Panatinaikosu, imamo Lesora koji je 1995. godište, niko njega ne pominje kao mladog igrača. Sve je ovo škola iz koje trebamo da izrastemo. Kada nosioci igre budu imali standard, kada se spoje energije mladih i iskusnih igrača onda ćemo biti na pravom nivou. Mislite da ekipa sa novih 11 igrača može da bude konkurentna sa svima? Kada imate ograničen budžet, koji to treba da bude naša prednost u smislu stvaranja novih igrača - rekao je strateg Zvezde, smatrajući da će se odbrana popraviti vremenom, a pogotovo čuvanje pik en rola, gde je za sada šampion ABA lige i Srbije "najtanji".

VEČE DRAME! Olimpijakos pobedio Armani poenom razlike, Barsa rasturila Makabi! Srbi lošiji nego inače! (FOTO) (VIDEO)

- Da li očekujete da Zvezda bude bolja u novembru nego u martu. Ja ne!. Naravno da ima prostora da se napreduje. Baskonija je 64 poena dala Realu na poluvremenu. Na kraju 105. Radi se o vrhunskim igračima, koji kažnjavaju te stvari. Da treba da se podigne na viši nivo, treba, ali kada nemate centra 210 centimetara i više, već rol centra, onda je jako teško braniti pik en rol, a kada imate visokog centra onda rizikujete šut spolja - rekao je Alimpijević.

BONUS VIDEO: Reakcija Delija u Areni posle prečke Rodića

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.