VEČE DRAME! Olimpijakos pobedio Armani poenom razlike, Barsa rasturila Makabi! Srbi lošiji nego inače! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

EVROLIGA, 9. KOLO

VEČE DRAME! Olimpijakos pobedio Armani poenom razlike, Barsa rasturila Makabi! Srbi lošiji nego inače! (FOTO) (VIDEO)

Žalgiris je savladao Efes rezultatom 83:72, Micić je ostao bez poena, dok je Vladimir Štimac ubeležio 8 koševa u porazu svog tima...

Objavljeno:

U četvrtak su odigrani mečevi devetog kola Evrolige, Žalgiris je savladao Efes kod kuće, Bamberg posle prave drame bolji od Valensije, Olimpijakos takođe posle neverovatne drame savladao Milano u Italiji, dok je Barselona svoj bes iskalila nad Makabijem na svom parketu.

HRABRA ZVEZDA NIJE USPELA! Baskonija bolja u Areni posle paklene završnice! Crveno-beli klinci oduševili! (FOTO) (VIDEO)

Bivši centar Zvezde je preživeo ono najstrašnije, sada sledi oporavak!

foto: EPA/Matteo Bazzi

Košarkaši Bamberga slavili su na svom parketu protiv Valensije rezultatom 83:82. Gosti iz Španije vodili su tokom gotovo čitavog susreta, došli su do prednosti krajem prve deonice, u drugom kvartalu su imali i +11, a na poluvreme su otišli sa šest poena viška.

Činilo se u trećoj četvrtini da je sve gotovo, Valensija je pred sam kraj četvrtine stigla i do 16 poena suficita, na odmor pred poslednji period otišli su sa 14 poena prednosti.

San Emeterio je bio polovičan sa linije penala na 14 sekundi do kraja, imali su gosti dva razlike, Hikman je poveo napad Bamberga i nekako na dve sekunde do kraja iznudio faul Plajsa pri šutu za tri poena.

foto: Fonet

Košarkaši Barselone ubedljivo su slavili na svom parketu protiv Makabija iz Tel Aviva, na kraju je bilo 89-67. Već u prvom kvartalu bilo je jasno da se gosti iz Izraela neće lepo provesti u Kataloniji, domaćin je taj period dobio sa 22-11, da bi do poluvremena stigao i do 20 poena prednosti.

Barsa je rutinski održavala veliku prednost u treće i u četvrtom kvartalu, te su zasluženo došli do novog trijumfa. Sjajno je odigrao Peteri Koponen, koji je upisao 20 poena, pratio ga je sve bolji Rakim Senders sa 18, dok je devet poena uz 11 skokova dodao Serafan. U poraženom sastavu 13 poena Kejna, dvocifren još Bolden sa 10 postignutih poena.

foto: AP

Sjajan meč viđen je u "Mediolanum formu", gde je Olimpija Milano dočekala Olimpijakos, gosti su slavili sa 85-86. Prvi kvartal pripao je domaćinu, ali su favorizovani gosti došli do preokreta u nastavku, pa su na odmor otišli sa četiri poena viška.

Domaćinu je ostalo 15 sekundi za poslednji napad, Džerels je preuzeo odgovornost i promašio.

Junak ekipe iz Pireja sjajni Meklin, koji je pored bitnih poena u završnici upisao 22 poena i sedam skokova, pratili su ga Roberts sa 18, Strelnijeks sa 14 i Papanikolau sa 11 poena. Milutinov je imao loše veče, za pet minuta bez košgeterskog učinka, napravio je čak pet faulova. U poraženom sastavu 20 poena Tiodora, pratili su ga Gudaitis sa 19 poena i 10 skokova, 15 je dodao odlični Vladimir Micov, do je dvocifren sa 10 bio i Kori Džeferson. Olimpijakos sada ima skor 7-2, Olimpija Milano 3-6.

foto: EPA

Žalgiris je savladao Efes rezultatom 83:72, Micić je ostao bez poena, dok je Vladimir Štimac ubeležio 8 koševa u porazu svog tima.

Evroliga, 9. kolo:

Četvrtak:

Žalgiris - Anadolu Efes 91:83 Ulanovas 22, Jankunas 17 - Danston 17, Adams 15

Bamberg - Valensija 83:82 Hikmen 26 - Grin 17

Milano - Olimpijakos 85:86

Tiodor 20, Gudaitis 19 - Meklin 22

Crvena zvezda - Baskonija 81:85 Lesor 19 - Vojhman 17

Barselona - Makabi 89:67 Koponen 20 - Kejn 13

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.