PROPUST VEKA! Partizan je mogao da dovede jednog od najboljih košarkaša Evrope - ALI NIJE HTEO! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Espreso

ISTINA ŽIVA

PROPUST VEKA! Partizan je mogao da dovede jednog od najboljih košarkaša Evrope - ALI NIJE HTEO! (FOTO) (VIDEO)

Mislićete da je ovo naučna fantastika, ali nije... Za sve je, prema rečima dvojice menadžera, kriv Dragan Todorić, koji je zaboravio situaciju da prenese treneru... Zaista stravična greška

Objavljeno: 09:44h

Košarkaška priča koja se graniči sa naučnom fantastikom, a u njoj učestvuju KK Partizan, CSKA Moskva, dva košarkaška agenta i najplaćeniji košarkaš Evrope.

2007. godine Aleksej Šved je bio košarkaš CSKA. Imao je 18 godina, ali nije dobio pravu šansu od "Armije", što nije ni čudo, s obzirom na to kakav tim je imala četa iz Moskve.

foto: AP

Švedu su bili potrebni minuti. Bilo mu je potrebno poverenje trenera, jake i važne utakmice i sredina u kojoj mladi mogu da dođu do izražaja. A, to su znali i njegovi menadžeri braća Fimić, koji su ga ponudili Partizanu.

STARA MRŽNJA ZABORAVA NEMA! Delije se obrušile na Muslija tokom meča Unikaha - Zvezda! (VIDEO)

- Mi smo Šveda ponudili Partizanu, odnosno osobi za kontakt, sportskom direktoru Draganu Todoriću. Objasnili smo mu o kakvom se momku radi, da je jako perspektivan, ali i da mu je potrebno da se kali kroz Evroligu. Na kraju, i da će Partizan mnogo dobiti. Međutim, on tu ideju nije ni preneo tadašnjem treneru Dušku Vujoševiću, ne znamo iz kojih razloga - otkrivaju za “Blic” potpuno nepoznatu priču Švedovi menadžeri.

foto: Espreso.co.rs

- Nismo imali izbora, poslali smo ga na pozajmicu u Himki, potom je bio i u Dinamu, a kada se vratio, bio je već ozbiljan igrač. Posle je iz CSKA otišao u NBA ligu, a dalje je sve poznato... Žao nam je samo što navijači Partizana i ljubitelji košarke u Srbiji nisu mogli da uživaju u njegovim igrama jer znamo koliko se ovde voli igra pod obručima - dodaju braća Fimić, inače dva Srbina koja žive u Moskvi.

Priča je imala i nastavak pošto se Duško Vujošević, kada je sve saznao, naljutio zbog toga na Todorića... Crno-beli su ipak pokušali da isprave grešku i da dovedu Šveda, ali je onda CSKA spustio rampu i zabranio takav posao.

Poraz Zvezde u Malagi! Nedović bez emocija protiv bivšeg kluba, sjajan i Milosavljević! (FOTO) (VIDEO)

Naravoučenije: Nemojte NIKADA da zaboravite da prenesete treneru da jedan od najvećih talenata na svetu želi da pojača vaš klub!!! NIKADA!!!

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti i Matijas Lesor posle prve pobede u derbiju

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.