OVO NIKO NIJE ZNAO! O zdravlju Duška Vujoševića brine BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

zanimljivo!

OVO NIKO NIJE ZNAO! O zdravlju Duška Vujoševića brine BIVŠI KOŠARKAŠ ZVEZDE! (FOTO)

Bivši trener Partizana uspešno se oporavlja posle problema koji su ga zadesili

Objavljeno: 22:18h

Bivši trener Partizana Duško Vujošević uspešno se oporavlja posle velikih zdravstvenih problema koje je imao.

OVAJ DEČKO JE STVARNO CAR! Aleksandar Prijović za Espreso otkrio koju muziku obožava da sluša! (VIDEO)

Njemu su odstranili domali prst na levoj nozi da se gangrena ne bi proširila.

VELESILA! Reprezentacije Katalonije u košarci i fudbalu bile bi SUROVE i potpuno bi promenile svetski sportski poredak! (VIDEO)

U intervjuu za Blic, Vujošević je rekao da se dobro oseća, a dotakao se i nekoliko zanimljivih tema.

foto: EPA/Stefan Jerrevangtt

Trener Bosne i Hercegovine rekao je da je pratio Eurobasket, ali ne baš sve utakmice. Istakao je da je posebno zadovoljan igrama Slovenije i Gorana Dragića:

- Nisam mogao baš sve utakmice, jer sam išao na tretman u hiperbaričnu komoru. Drago mi je što su ekipe iz bivše SFRJ igrale dobro, našle se dve u finalu. Slovenija je pokazala veliki kvalitet, fanatičnost, pripremu, igru, bila dobro praćena od publike. To je ekipa koja je dobila Španiju i čestitam im od sveg srca. Medalja sija punim sjajem. Vidim, neki naši igrači ističu da su bili umorni, a Goran Dragić nije. Momak je za svaku pohvalu, njegova emocija, strast. U muzici imate delove koji se obeležavaju sa 'kompasione', sa emocijom se izvode. E pa Slovenija je bila 'kompasione' - rekao je Vujošević.

foto: REUTERS/Osman Orsal

Dotakao se i uspeha Orlova:

- Naša reprezentacija je napravila lep uspeh, jer je sastavljena od dobrih ljudi koji se lako uklapaju u tim. Marjanović se vratio posle godina neigranja, a on je naš najjači centar. Odličan je bio i Lučić, imao veliki doprinos. Srbija je iskoristila poraz Rusije od Letonije, koja je bila iznenađenje, ne baš najveće, i ušla u lakšu stranu žreba. Zasluženo smo osvojili srebrnu medalju - smatra bivši trener Partizana.

foto: AP

Vujošević je izjavom da su Srbi najveći krivci za rat i raspad SFRJ uzburkao strasti, posebno u Bosni. Evo šta kaže o toj temi:

- Svako ko je učestvovao u njenom raspadu mi nije mio. Jugoslavija je bila lepa prilika za sve, ne samo da budemo prvaci sveta u košarci, uspešni u fudbalu, rukometu, mnogim sportovima... I ne samo sportovima. Bio je to idealan okvir za veliki svet. Govorio sam da ne treba porediti ovakve državice sa onom Jugoslavijom, već kakva bi bila da nije bilo građanskih ratova, a da je nastavila da se razvija normalno. Rekao sam da svi imaju udeo u krivici, a kada je krv zamirisala, da je bilo zverstava na svim stranama. Kada se proizvede mržnja, onda je teško sve kontrolisati. Ja sam rekao doslovce da je kao najmnogoljudnija u SFRJ, kao i republika čija je vlast kontrolisala vojsku, Srbija imala najveću odgovornost da se spreči početak građanskog rata. Da je vojska imala ideju i naređenje da brani Jugoslaviju, a ne granice velike Srbije, ili neke druge koncepcije, da Srbi nisu jedini krivci i ne izjednačavajući krivicu za zlodela sa svih strana... Ali odgovornost za početak je takva. Iz konteksta se onda izvukao drugačiji naslov, umesto najveće odgovornosti, stavljena je najveća krivica, pa je nekritički počelo da se prenosi po ostalim medijima. Sve što sam rekao, stojim iza toga. Rekao sam kako sam ja sagledao svoju najveću tragediju u životu, raspad SFRJ - zaključio je Vujošević.

foto: Fonet/aleksandar Koković

Zanimljivo je da se o zdravlju velikog partizanovca brine niko drugi do jedan zvezdaš:

- Doktor Vladimir Cvetić je inače doktor Američkog fudbalskog saveza u Srbiji, bio je član lekarskog tima Fudbalskog saveza Beograda, a 1981. je igrao za juniorski tim Košarkaškog kluba Crvena zvezda, ali se opredelio za medicinu kao životni poziv - otkrio je Vujošević.

foto: Dado Đilas

Kompletan intervju možete pročitati ovde.

BONUS VIDEO: Ana Bjelica na dočeku odbojkašica

(Espreso.co.rs/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.