GROM IZ VEDRA NEBA! Duško Vujošević ostaje bez posla u Bosni, a razlog je šokantan?! (FOTO)
Foto: Saša Pavlić Koky

neverovatno!

GROM IZ VEDRA NEBA! Duško Vujošević ostaje bez posla u Bosni, a razlog je šokantan?! (FOTO)

- Nama su trenutno poreska dugovanja najveće opterećenje, obratili smo se u pomoć nadležnim institucijama i ukoliko one ne odgovore
Objavljeno: 17:25h

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine, u ovom trenutku, samo na po osnovu poreza duguje 1.200.000 KM (600.000 evra), a ukoliko se u narednih sedam dana ne oglase nadležne institucije od kojih je tražena pomoć, Košarkaški savez će biti ugašen!

GROM IZ VEDRA NEBA! Duško Vujošević ostaje bez posla u Bosni, a razlog je šokantan?! (FOTO)

Ovo je na konferenciji za novinare izneo generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dubravko Barbarić dodajući da je u ovom trenutku i reprogram poreskih dugovanja praktično nemoguć, a samim tim i kako će u toj situaciji novi selektor Duško Vujošević voditi A reprezentaciju.

KATASTROFA! Evroliga saopštila najgore moguće vesti za srpsku košarku koje su Srbi mogli da čuju!

- U ovom trenutku Košarkaški savez Bosne i Hercegovine dužan je 650.000 KM po osnovu PDV-a, od ovog iznosa 150.000 KM otpada na kamate.

NIŠTA OD NOVOG SADA! Evo gde će biti odigrano finale fudbalskog Kupa!

Pored toga, Federalna Poreska uprava utvrdila je dug od 445.000 KM od čega se 132.000 odnose na kamatu zbog čega se Savez našao u nezavidnoj situaciji. Mene je dočekao dug od 1.400.000 KM prema dobravljačima i jednostavno teško je uopšte pronaći bilo kakav izlaz.

PARTIZAN ZOVE SINOVE SVOJE: Svaki navijač crno-belih će se naježiti do koske kad pročita poziv koji su mu poslali Grobari!

Po osnovu raznih poreza dugujemo preko 1.200.000 KM, a naši godišni prihodi su između 1.500.000 i 1.700.000 KM. Mi možemo zatražiti reprogram dugovanja, ali s obzirom na brojke koje sam spomenuo mi te reprograme ne bismo mogli ispoštovati već na početku dogovorenog perioda tako da je jasno da je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine pred stečajem odnosno kolapsom - rekao je Barbarić.

foto: Nebojša Mandić

Iako je ukupan dug košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine u ovom trenutku oko 2.400.000 KM (oko 1,2 miliona evra), savez još nije blokiran, međutim, pitanje je treutka kada će se to dogoditi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.