Novi Dante Egzum u Partizanu nakon košmarne sezone?
Dante Egzum, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

nema druge

Novi Dante Egzum u Partizanu nakon košmarne sezone?

Crno-beli su na tržištu

Objavljeno:
D T

Tekuća sezona KK Partizan je na samom zalasku, a kada se podvuče crta i napravi bilans uspeha od oktobra 2023. godine pa do danas, crno-beli su osvojili NIŠTA i nisu uradili apsolutno NIŠTA! "Duplo golo" kako kaže naš narod...

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport

Kap koja je prelila čašu je poraz u finalu ABA lige od Crvene zvezde sa maksimalnih 3:0 u seriji. Bio je to šesti vezani poraz crno-belih od večitog rivala.

Partizan je u borbi za trofej protiv Zvezde izgledao kao lepo očuvan automobil ali samo spolja, sa gomilom pokvarenih delova iznutra i motorom kome je ulje (energija) davno isteklo - pa i ne čudi što je mašinerija Željka Obradovića potpuno zaribala.

1 / 6 Foto: Starsport©

Odgovornost je na svima u klubu, počevši od uprave crno-belih pa sve do Željka Obradovića, koji nije na vreme presekao i kaznio pojedine igrače. Da su zaslužili sankciju jesu, ali ne zbog loših rezultata, već zbog nedostatka koncentracije i fokusa kada je to bilo najpotrebnije - u finišu velikog broja utakmica.

Jedan od najgorih primera je bivši NBA igrač Pi Džej Doužer, fantastično građeni košarkaš koji osim tela, dugih ruku i fizikalija, ne poseduje fokus, a to je njavažnije za košarku na visokom niovu.

Pi Džej Doužer
Pi Džej Doužerfoto: Starsport

Zašto i kako? Teško je ući u glavu igrača, ako ga ne trenirate, a Željko to radi i trudio se svaki dan da iz njega, ali i ostalih izvuče maksimum. Rđav i nemoguć posao, ispostavilo se na kraju...

Odluke Doužera protiv Bajerna u Beogradu kada nije prepoznao Kaminskog samog pod obručem i bacio mu pas za zicer i pobedu, ili sa druge strane loše izvedeni auti ispod koša protiv Virtusa u Bolonji su blago rečeno skandalozne.

Amerikanac je bez postignute trojke u ABA lige od 24. marta ove godine, a u prvom meču protiv Zvezde je odlučio da otvori put Jagu Dos Santosu do koša i pritom ga faulira za dva plus i jedan i tri razlike za Zvezdu na samom kraju utakmice.

1 / 6 Foto: Starsport

Doužera koncetracija utakmice drži maksimum do pet minuta, nakon čega nastaje opšte ludilo, bauljanje i gubitak kompasa na parketu. On je daleko od Dante Egzuma, sadašnjeg NBA košarkaša koji je "jeo parket" u prošlosj sezoni i igrao direktnu košarku, sa sve dve košarkaške promene. Prednja i zadnja, nakon čega usledio jak prodor do samog obruča.

1 / 2 Foto: Printscreen/youtube/Arena Sport

Kod Doužera to nije slučaj, pošto se Pi Džej umota "kao pile u kučine" od silnih prednji, zadnjih promena, a zatim malo kroz noge i onda opet sve u krug. I tako je u mestu driblao samog sebe od januara do kraja maja 2024. godine.

Koliko je Egzum značio Partizanu u pozicionom napadu, baš u momentima kada iszostane prava akcija i ekstra pas na kome crno-beli insistiraju. Tada je sadašnji plej Dalasa svojim prodorima navlačio čuvare na sebe i Panteru ostavljao mesta, kao i Naneliju za šut. igra Partizana je delovala kao dobro podmazana mašina koja se vrti u krug bez greške.

1 / 9 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kevinu Panteru najviše nedostaje Egzum, pošto je kapiten Partizana u problemu kada mora da "glumi" plejmejkera. Ceo tim tada stane, a Panter se igra na 10 metara od koša i ako ne pogodi šut, umoran i slomljen od driblanja lopte, crno-belima se loše piše...

Tačno je da je Aleksa Avramović mogao donekle da odmeni Egzuma u prodor igri, ali Aleksa je i dalje mislima u Manili o kojoj priča već mesecima po raznim podkastima, a stigao je i da lomi tanjire u uživo programu.

Ako Partizan želi Pantera u timu i naredne sezone, ali pravog Pantera, ne malu macu kao u finalu plej-ofa, moraće da mu pronađe i novog pleja. Ako postoji košarkaš poput Egzuma koji u napadu leti, a u odbrani čuva sve od 1 do 5 onda je to dobitna kombinacija.

U suprotnom, bez pleja i sa gomilom dvojki na mestu organizatora igre, Partizan će ponoviti košmarnu sezonu ili će biti još gora od tekuće.

Bonus video:

00:26

EGZUM NA ŠTAKAMA NAPUSTIO MADRID: Košarkaš Partizana povređen u tuči u Madridu

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.