TEODOSIĆ PROGOVORIO O REPREZENTACIJI: Bivši kapiten "orlova" poručuje - mirno spavajte!
Miloš Teodosić, Foto: Starsport©

razgalio navijače

TEODOSIĆ PROGOVORIO O REPREZENTACIJI: Bivši kapiten "orlova" poručuje - mirno spavajte!

Iskusni plej bacio navijače u trans

Objavljeno: 14:56h

Košarkaš Crvene zvezde Miloš Teodosić je u intervjuu za "Meridian sport" govorio o "mentorstvu" nad Nikolom Topićem i tom prilikom istakao da košarkaška reprezentacija Srbije ne mora da brine za budućnost.

Mladi plej je projektovan od 2. do 6. mesta na predstojećem NBA Draftu.

- Suvišno je da pričam o kakvom talentu je reč… Drago mi je što u njemu vidim veliku posvećenost košarci, nenormalnu ozbiljnost, koju čak ima i više nego što bi trebalo za njegove godine. Sjajna budućnost je ispred Topa. Siguran sam da će prilike koje mu se budu ukazivale iskoristiti na najbolji mogući način. Sa njegovom glavom i načinom razmišljanja - zaista ne brinem - rekao je Miloš Teodosić za Meridian sport.

Ima sreću da sarađuje sa jednim od najboljih organizatora igre u Evropi.

Topić i Teodosić
Topić i Teodosićfoto: Starsport©

- Imao sam u karijeri igrače koji su mi pomagali u mlađim danima. Od njih sam uvideo da ne mogu ja Topa da naučim da igra bolje, da šutra bolje… Prosto to je uloga trenera. Meni ostaje da pričam sa njim i podelim iskustvo koje imam. Da mu predočim koje sam greške pravio i da mu skrenem pažnju da ih on ne pravi, jer nema potrebe.

Pojasnio je kako izgleda njihov odnos u Zvezdi.

- Trudim se da mu pomognem svaki dan, ali se isto tako trudim da ne preteram, da mu ne bude dosadno pored mene i da ne misli “vidi ga ovaj matori šta priča“… Često zaboravljamo koliko on ima godina, da je nenormalno mlad i da sigurno oseća pritisak po pitanju svega. Pokušavam da mu olakšam i skinem pritisak sa leđa. On će celu svoju karijeru osećati pritisak, pa ne mora sada sa 18 godina. Biće vremena - nastavlja Teodosić.

Teodosić je završio sa reprezenzacijom onako kako je završio, ali ima ohrabrujuću poruku.

Nikola Topić
Nikola Topićfoto: Starsport©

- Imamo sada Vasu koji igra sjajno, a Nikola je neko ko je vrlo mlad i uz Vasu i Bogdana može mnogo da nauči. On je sigurno neko ko u perspektivi treba da nosi reprezentaciju. Znam njegovu veliku želju da igra za nacionalni tim i nemam sumnje da on je naša budućnost u narednih 15 godina - završio je Teodosić priču o Nikoli Topiću.

Bonus video:

00:22

Teodosić predvodi slavlje Zvezde

(Espreso sport/Meridiansport/Blažo Komnenić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.