PARTIZAN NA BUDUĆNOST U POLUFINALU ABA LIGE! Nova pobeda crno-belih za miran san Grobara!
Džejms Naneli, Foto: ABA liga/Igokea/Nikola Vuruna

Trijumf parnog valjka

PARTIZAN NA BUDUĆNOST U POLUFINALU ABA LIGE! Nova pobeda crno-belih za miran san Grobara!

Igokea je preskočena

Objavljeno: 19:57h

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale plej-ofa ABA lige. Oni su u nedelju veče u drugom meču četvrtfinala savladali Igokeu sa 101:77!

Crno-beli su savladali Igokeu sa i sa 2:0 u seriji overili mesto u borbi za finale. Tu ih čeka Budućnost koja je još ranije eliminisala Zadar (2:0). Podsetimo, crno-beli će protiv Podgoričana imati prednost domaćeg terena.

Partizan je odlično otvorio meč protiv Igokee i poveo sa 23:6, a onda su na scenu stupile stare boljke i domaćin je za tili čas sa minus 17 došao na minus dva!

Džejlin Smit
Džejlin Smitfoto: Starsport

Nakon nekoliko tajm-auta Željka Obradovića, Partizan se ponovo odlepio, a sredinom treće deonice praktično je i rešio meč nakon plus 19 - 68:49.

Ponovo je briljirao Džejlin Smit, a odličan je bio i Mateuš Ponitka. Svoj doprinos nakon duže vremena dao je i Uroš Trifunović, kao i borveni Alen Smajlagić.

Najbolji kod crno-belih je bio Mateuš Ponitka koji je odigrao najbolji meč od dolaska u Beograd. Poljak je postigao 16 poena (5/5 za dva, 1/2 za tri) i imao 12 skokova i tri asistencije za indeks korisnosti 26.

Džejms Naneli, Željko Obradović, KK Partizan
foto: Starsport©

Efikasniji od njega bio je samo Zek Ledej kod gostiju. Krilni centar Partizana je meč završio sa 20 poena i šest skokova, Bruno Kaboklo i Džejms Naneli (devet asistencija) su imali po 14, a Uroš Trifunović 13 poena.

Kod gostiju se istakao duo Filipović-Kondić koji je kombinovano ubacio 52 od ukupno 77 poena domaćeg tima. Hrvatski plejmejker Goran Filipović je zabeležio svoj rekord karijere sa 28 poena u regionalnom takmičenju, ubacivši šest trojki iz devet pokušaja.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.