EKIPA IZ SNOVA U CRVENOJ ZVEZDI: Filip Petrušev bacio Delije u trans!
Filip Petrušev, Foto: Starsport©

oduševio

EKIPA IZ SNOVA U CRVENOJ ZVEZDI: Filip Petrušev bacio Delije u trans!

Miljenik navijača Zvezde se oglasio

Objavljeno: 19:20h

Reprezentativac Srbije Filip Petrušev se podsetio perioda u Crvenoj zvezdi i istakao da je najviše uživao u crveno-belom dresu.

On je u intervjuu za "Meridian sport" na emotivan način govorio o nekadašnjim sagračima i istakao žal što daj "drim tim" nije napravio iskorak u rezultatima.

- Pored Mege, gde sam košarkaški najviše uživao - u Zvezdi sam najviše celokupno uživao. Kada dobijete podršku navijača, kada jedva čekate da igrate kod kuće u sjajnoj atmosferi, kada igrate dobro… Mislim da košarkaš ne može da poželi više od toga. U NBA nije isti osećaj, jer naši navijači prave atmosferu zbog koje ste počeli da igrate i zbog kojeg igrate i sve radite - rekao je Petrušev.

Duško Ivanović je imao dosta uticaja na njegov košarkaški "procvat".

- Sezona nije počela najbolje. Kod prvog trenera Vlade Jovanovića nisam imao mnogo šansi, iako me je pomerio na četvorku. Kasnije je došao Duško, koji me je koristio i napolju i unutra. Otvorio mi je vrata i dao šansu koju sam iskoristio, što naravno nije morao. Veoma sam mu zahavalan. Iz utakmice u utakmice sam napredovao. Čak sam igrao po 30 minuta. Igrao sam na četiri i pet, što meni u kombinaciji najviše odgovara.

Filip Petrušev
Filip Petruševfoto: /IPA / Sipa Press / Profimedia

Crveno-beli su imali respektabilan tima, ali...

- Kada se vrati samopouzdanje, vi ste duplo bolji igrač. Imali smo strašnu ekipu - Vildoza, o Kampacu ne treba previše pričati, Dobrić, Mitrović, Marković… Bila je ekipa iz snova. Imali smo hemiju koju sam posle jedino osetio u reprezentaciji.

Kampaco zbog zabrane Evrolige nije igrao u prvom delu sezone.

- Kampaco nije mogao da igra. To nas je poremetilo.

Odlazak u NBA je bio već dogovoren.

- To je bilo dogovoreno, sada mogu da kažem, bilo je dogovoreno i pre Zvezde. Naravno, u Zvezdi je postalo definitivno. Mislim da je bilo vreme, jer NBA traži što mlađe igrače, koji mogu da razvijaju i dovedu do najvišeg nivoa. Nažalost, moj ugovor nije bio najbolji, odnosno nije najbolje sastavljen. Generalni menadžer Filadelfije on pokriva sebe i ugovor nije garantovan, ima mnogo opcija… Kada je Harden odlučio da ode, onda kreću trejdovi. I kada imat tako loš ugovor, najlakše je vas da pošalju dalje…

Iz Filadelfije je trejdovan u Sakramento, a onda je usledio povratak u Evropu.

- Teško je bilo, jer je najbolji igrač iz te godine igra na vašoj poziciji. Pogotovo je jako teško kada promenite klub usred sezone, a novi ste u ligi. Posle trejda su me zvali treneri iz Filadelfije i komentarisali su da nisu očekivali da ću napustiti klub. To je NBA…

Petrušev ne krije da je razočaran.

Filip Petrušev
Filip Petruševfoto: EPA/ANNA SZILAGYI

- Sigurno da postoji, ali nije više kao što je bilo. U NBA ligi morate da imate sreće, ima mnogo faktora. Posle nekoliko nedelja u Sakrametnu sam zvao menadžera i samo sam rekao daj molim te… Ja sam svestan da moram da se razvijam, da igram i da tako napredujem. To je razlog mog povratka u Evropu.

U OlImpijakosu je ponovo zaigrao onako kako ume.

- Stvarno sam zadovoljan. Van košarke nijednu lošu reč ne mogu da kažem za Atinu. Podseća malo na našu, ali kada imate plažu i sunce – odmah su svi pozitivniji. Prelepo je igrati u Atini. Što se košarke tiče, trebalo mi je vreme da se vratim u ritam i formu. Poslednjih mesec dana pre povrede sam pronašao sebe u ekipi. Vratio sam se u takmičarsku formu, a onda se desila povreda…

(Espreso sport/Meridian sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.