KO BI REKAO: Ponizili Zvezdu, pa doživeli ŠOKANTNU eliminaciju!
Nemanja Nedović i Šejn Larkin u duelu, Foto: Starsport

evroliga

KO BI REKAO: Ponizili Zvezdu, pa doživeli ŠOKANTNU eliminaciju!

Ovo je retko ko očekivao

Objavljeno: 22:08h

Veliko iznenađenje dogodilo se u plej-inu Evrolige.

Virtus iz Bolonje šokirao je Anadolu Efes u Istanbulu i savladao ga rezultatom 67:64.

Italijanski velikan će u direktnom duelu protiv Baskonije u Vitoriji igrati za plasman u plej-of i duel sa Real Madridom u četvrtfinalu.

Efes je igrao u ludačkoj formi, vezao je deset pobeda u svim takmičenjima, a u poslednjem kolu regularnog dekla deklasirao je Crvenu zvezdu rezultatom 100:55.

Sa druge strane, Virtus je bio jedan od najgorih timova Evrolige poslednjih meseci, ali su i pored toga izabranici Luke Bjankija uspeli da stignu do pobede.

U Istanbulu je tokom celog toka meča vođena rovovska borba. Efes je u prvom periodu poveo rezultatom 23:11, ali je do kraja četvrtine gost iz Bolonje uspeo da priđe na samo dva poena zaostatka, 23:21.

U naredna dva perioda gledali smo rezultatsku klackalicu, timovi su se često smenjivali u vođstvu. Efes je pred poslednjih deset minuta vodio rezultatom 50:48.

Poveo je domaćin sa 55:50, ali je potom usledila serija Virtusa od 14:2. Efes je pokušao trojkama da se vrati u meč, ali u tome nije uspeo, pa će Virtus na megan Baskoniji.

Tornike Šengelija je sa 13 poena bio najbolji u Virtusu, po 12 su ubacili Avudu Abas i Ife Lundberg, a Marko Belineli je dodao 11.

Vil Klajburn je sa 22 poena bio najbolji u Anadolu Efesu, a ispratio ga je samo Šejn Larkin sa 16 koševa.

Bonus video:

00:11

košarka, Srbija, košarkaši

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.