NIJE DOBRO! Kako bez njega u plej-ofu ABA lige?
Janis Sferopulos, Foto: Mehmet Murat Onel / AFP / Profimedia

Oglasio se grk

NIJE DOBRO! Kako bez njega u plej-ofu ABA lige?

Sferopulos otkrio

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Studentskog centra na startu plej-ofa ABA lige.

Pred duel u ponedeljak od 18 časova oglasio se trener crveno-belih Janis Sferopulos. Akcenat je bio na mladom Nikoli Topiću koji je još uvek pod znakom pitanja pred plej-of.

Adam Hanga i Dalibor Ilić
Adam Hanga i Dalibor Ilićfoto: Starsport

- Dobar dan svima, ABA liga nam je glavni cilj, borili smo se toliko da budemo prvi na tabeli i imamo domaći teren. Igramo protiv SC Derbija, to je tim protiv kog smo igrali pre dve nedelje, imaju dobar sastav i moramo biti fokusirani. Imamo ekstra motiv da posle vrlo teškog poraza u Evroligi reagujemo i da upišemo pobedu - rekao je Sferopulos i dodao:

- Da, znam šta se desilo prošle godine i znam koliko je bitan domaći teren, ali ne mora biti nitša ako ga ne odbranite. Moramo biti spremni i da se borimo jako u svakom meču. Plej-of je drugačiji od regularnog dela sezone.

Osvrnuo se i na meč sa Efesom.

- Moramo reagovati, to je bila loša utakmica, jedna od najgorih u istoriji. Mi smo iznervirani i moramo se vratiti dobrim performansima i mečevima, i da damo sve od sebe.

Istakao je da neće biti Lazarevića u timu i još jednog igrača.

- Lazarević je trenirao, viedećemo sutra da li će biti spreman. Topić je i dalje na individualnom treningu i ne može biti kandidat za utakmicu.

Nije poznato kada će se tačno Topić vratiti, a što se tiče Tompkinsa...

Nikola Topić
Nikola Topićfoto: Starsport©

- Za Topića gledamo dan po dan, doktori i svi koji rade sa njim se nadaju i pokušavaju da ga spreme za što pre. Tompkins sada igra, rano je još da bude spreman jer je izašao iz povrede. Gledamo meč po meč, ima iskustvo da nam pomogne.

Sferopulosa raduje to što je nekoliko njegovih igrača dobilo individualne nagrade u ABA ligi.

- Imamo neki kvalitet i igrače koji imaju kvalitet i raduju me individualne nagrade, ali sport je tim i bitno je da njemu ide dobro. Uspeh tima je iznad svakog individualnog.

Bonus video:

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.