EVROLIGO, ZBOGOM…
Duel Pantera i Teodosića, Foto: Starsport

tresla se gora, rodio se miš

EVROLIGO, ZBOGOM…

Košmarna sezona "večitih" je konačno gotova

Objavljeno: 21:34h

Košarkaška bajka u Srbiji se završila i pre nego što se očekivalo. Crvena zvezda je poražena od Anadolu Efesa u Istanbulu sa 100:55, i tako automatski ostavila Partizan bez šanse da u poslednjem kolu regularnog dela sezone u Evroligi izbori plej-in.

Doživeli su navijači Crvene zvezde i Partizana dosta razočarenja ove sezone, ali nisu odustajali. Bodrili su svoje "ljubimce" uprkos lošim, bledim, neubedljivim partijama, uz poneki bljesak koji nije bio dovoljan za iskorak do naredne faze takmičenja.

Ako uzmemo u obzir da su crveno-beli sebi dozvolili poraze od Asvela i Albe, a crno-beli pet, šest mečeva izgubio u samoj završnici, možda više nisu ni zaslužili…

Utisak je da su jedino "Delije" i "Grobari" položili ispit.

Delije i Grobari
Delije i Grobarifoto: Starsport©

Izgleda da odgovornost niko neće preuzeti jer su treneri ove sezone zaštićeniji nego ikad. Niko ne govori o smeni, krivici, podvlačenju crte, već se kuju novi planovi za narednu evropsku odiseju.

Na početku ove je sve izgledalo idilično, ređala su se pojačanja na Malom Kalemegdanu kao na traci, ali osim Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja niko se nije proslavio u crveno-belom dresu.

Bilo je tu i pehova sa povredama, ali ruku na srce, to je Zvezdi umnogome bio alibi za loše partije.

Crno-beli su sačuvali okosnicu tima, ali je i kod njih skaut služba zakazala, dok se čini da su domaći igrači ostali bez motiva, želje ili čega već…

Pogrešni potezi

Zvezda je mnogo nade polagala u Šabaza Nejpira koji osim što se nije snašao u Beogradu, poneo se i vrlo neprofesionalno.

Crno-beli predugo čekali Nikolu Mirotića, da bi potom ostali bez najvećeg pojačanja.

Svakako, biće ova sezona za nauk, ali već se godinama unazad nismo pomerili sa mrtve tačke. Izabranici Željka Obradovića su se umalo plasirali na Fajnal-for, očekivao se iskorak, da bi usledio totalni debakl.

Obradović i Sferopulos
Obradović i Sferopulosfoto: Starsport

Zvezda je umalo izbegla najgori učinak ikada u Evroligi, pa je zabeležila jednu pobedu više nego katastrofalne 2020/21.

Obećanje ludom radovanje

Kako su samo pompezno predsednici oba kluba najavili pohod u elitnom takmičenju.

- Najotvorenije ću da vam kažem - naš cilj će sledeće sezone biti fajnal-for Evrolige. Napravićemo takvu ekipu. Očekuje nas velika borba, mnogo je ambicioznih timova, a promenom formata takmičenja omogućeno je da se deset timova bori za plasman na završni turnir. Takmičenje će biti interesantnije - rekao je krajem juna Ostoja Mijailović.

Nebojča Čović nije bio ništa skromniji…

Čović i Mijailović
Čović i Mijailovićfoto: Starsport©

- Zvezda je napravila dobar tim. Videćemo da li ćemo još neko pojačanje dovesti. Imamo iskusnog trenera i dobar stručni štab. Naš cilj je da napravimo plasman za ulazak na fajnal for Evrolige, naravno i da sve ostale trofeje osvojimo i da napadnemo trofej Evrolige.

Ostaje nam da čekamo rasplet u ABA ligi kao i odluku Evrolige o učesnicima naredne sezone i da se nadamo da će “večiti” ponovo puniti “Arenu”, ali i konačno opravdati velika ulaganja i očekivanja.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.