ISPLIVAO JEZIV DOKUMENT! Srbija bez dva učesnika u Evroligi naredne sezone?
KK Crvena zvezda ili KK Partizan u Evroligi?, Foto: Starsport©, Tamara Trajković

loše vesti

ISPLIVAO JEZIV DOKUMENT! Srbija bez dva učesnika u Evroligi naredne sezone?

Zvezda i Partizan ne mogu zajedno u Evroligu?

Objavljeno:

Činilo se da ćemo i sledeće sezone gledati Crvenu zvezdu i Partizan u Evroligi, ali prema poslednjim informacijama možda na kraju to bude samo pobednik ABA lige.

Alba iz Berlina završiće ovu sezonu u Evroligi kao ubedljivo poslednja, sa samo pet pobeda kolo pre kraja sezone, zbog čega su se već pojavile informacije da će napustiti takmičenje.

Košarkaški Večiti derbi
Košarkaški Večiti derbifoto: Espreso/Tamara Trajković

Navodno, prema informacijama iz Grčke, Alba najozbiljnije razmatra da se zbog ograničenog budžeta ipak "preseli" u Evrokup, međutim sada je to demantovano.

Direktori kluba Imar Oheda i Marko Baldi su za nemačke medije potvrdili da "očekuju da će i naredne sezone" igrati u Evroligi, pa je stigla i jasna poruka:

- Ispunjavamo sve uslove da igramo Evroligu", poručio je nedavno Baldi. Sada, prema informacijama poznatog španskog košarkaškog portala "Ensestando", deluje da rade sve kako bi igrali elitno takmičenje, a nikako ne razmišljaju o selidbi u ono slabije.

Duel Albe i Crvene zvezde
Duel Albe i Crvene zvezdefoto: nordphoto GmbH / Engler / imago sportfotodienst / Profimedia

- Alba iz Berlina je Evroligi predstavila dokument, koji je potpisao Đordi Bertomeu (bivši predsednik organizacije, prim. aut.) koji garantuje da će igrati Evroligu i u sezoni 2024/25. Taj dokument pokazuje da će igrati Evroligu i naredne sezone što je promenilo planove onih koji su odgovorni u takmičenju. Ovo će imati uticaja na ambicije Valensije kao i na onaj srpski tim koji ne osvoji ABA ligu", navodi dobro upućeni "Ensestando" pozivajući se pomenuti dokument koji je prezentovan odgovornim ljudima iz Evrolige.

Podsetimo, prema aktuelnoj raspodeli licenci za Evroligu, jedino je sigurno da će šampion ABA lige biti učesnik elitnog takmičenja dok bi poraženi finalista morao da se bori za specijalnu pozivnicu. "Vajldkard" imaju još Virtus i Valensija, dok će u Evroligi igrati i šampion Evrokupa (Pariz ili Burg). Krajem aprila očekuje se još jedan važan sastanak Evrolige na kome će se razgovarati o učesnicima takmičenja u sezoni 2024/25.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso sport/Mondo/M.V)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.