ZVEZDA PALA U DRAMI: Olimpijakos posle Partizana SRUŠIO i crveno-bele u "Areni"!
Nemanja Nedović i Šekil Mekisik u duelu, Foto: Starsport

33. kolo evrolige

ZVEZDA PALA U DRAMI: Olimpijakos posle Partizana SRUŠIO i crveno-bele u "Areni"!

Objavljeno: 21:18h
Završeno
21:06h

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u "Areni" od Olimpijakosa rezultatom 89:86 u okviru 33. kola Evrolige.

Crveno-beli sada imaju skor od 11 pobeda i 22 neuspeha, dok su Pirejci na 21 trijumfu i 12 poraza.

Zvezda je i ovaj meč počela bez standardnog pleja. Olimpijakos je mnogo bolje započeo meč i na krilima Tomasa Vokapa poveo je sa početnih 8:2.

Nemanja Nedović, Alek Piters, KK Crvena zvezda, KK Olimpijakos, Evroliga
foto: Starsport

Ušao je u igru Miloš Teodosić i Zvezda je proigrala. Teo je asistirao Addamu Hangi i Rokasu Gedraitisu i domaćin je smanjio na 11:12.

Ipak, gosti su zaigrali sjajno u odbrani, a Alek Piters je bio raspoložen u napadu, pa je Olimpijakos stigao do velikih 21:11.

Luka Mitrović je dobrim potezima na startu druge deonice prepolovio prednost rivala na 23:18.

Sjajan je bio i Hanga, koji je pogodio četiri trojke u prvom poluvremenu i tako držao Zvezdu u igri.

Olimpijakos je imao konstantnu prednost od preko četiri razlike, ali je Zvezda uspela da smanji na 42:39 pred odlazak na odmor.

Izabranici Jorgosa Barcokasa su bili odlični na startu treće deonice i trojkama Kostasa Papanikolaua i Vokapa poveli su rezultatom 48:39.

Nemanja Nedović, Šekil Mekisik, KK Crvena zvezda, KK Olimpijakos, Evroliga
foto: Starsport

U tim trenucima se probudio uspavani Nemanja Nedović i sa tri trojke je doneo Zvezdi 52:52.

Najdžel Vilijams-Gos je teškom trojkom vratio prednost gostima. Mučio je Zvezdu Papanikolau, ali je na drugoj strani svoj šuou imao Džoel Bolomboj.

Trojkom Teodosića sa osam metara Zvezda je po prvi put povela, pa je u poslednji period ušla sa prednošću rezultatom 64:63.

Gosti su četvrti period otvorili serijom 4:0 i ponovo poveli.

Miloš Teodosić, Kostas Papanikolau, KK Crvena zvezda, KK Olimpijakos, Evroliga
foto: Starsport

Uskoro se probudio i Mozes Rajt koji je odbijao svaki napad Zvezde, pa je na pet minuta pre kraja bilo 75:69 za goste.

Ipak, Bolomboj je činio čuda i držao Zvezdu u igri, dok je Papanikolu trojkom odbio nalet srpskog tima. 

Borila se Zvezda i trojkom Gedraitia stigla je na poen zaostatnka 82:81 na 91 sekundu pre kraja meča.

Rajt je pogodio za dva, a potom je novu trojku ubacio Hanga za 84:84. Ipak, neverovatni Rajt je tada pogodio trojku i doneo novu prednost svom timu.

Nedović je propustio šansu da je uzvrati i tu je bio Zvezdin kraj.

Najefikasniji u Zvezdi bili su Džoel Bolomboj (12 skokova) i Adam Hanga sa po 19 poena, Rokas Gedraitis dodao je 16, a Nemanja Nedović 15.

Mozers Rajt je sa 20 poena bio najbolji u Olimpijakosu, Kosras Papanikolau i Tomas Vokap dodali su po 12, a Najdžel Vilijams-Gos je meč završio sa deset koševa.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

20:26h

IV ČETVRTINA (22:26)

10. minut - Nova trojka Papanikolaua. Dva penala ubacuje Nemanja. Rajt 1/2 sa penala. Sada je Hanga fauliran, 1/2. Nezaustavljivi Rajt ponovo fauliran, ali ovog puta promašuje sve penale. Trojka Gedraitisa, Zvezda na minus 1. Tajm-aut Barcokas. Teška pozicija i čudesan pogodak Rajta. Hanga ubacuje trojku za izjednačenje. Neverovatni Rajt ne staje, sad pogađa i trojku. Tajm-aut Sferopulos.  Gedraitis je promašio ceo koš pri šutu za tri. Mitru Long fauliran, promašuje oba. Nedović nije pogodio za tri, ali Bolomboj je ispravio i smanjio na 86:87. Fauliran ekspresno Vokap. Amerikanac 2/2. Pogrešila je Zvezda, Olimpijakos pobeđuje rezultatom 89:86.

7. minut - Novi poeni Rajta i tajm-aut Sferopulosa. Poeni Bolomboja. Tajm-aut Barcokas. Fantastičan pogodak Gosa. Teodosić asistira Gedraitisu, pa tehnička Nedoviću. Kucanje Bolomboja, kao u NBA ligi. 75:78.

Miloš Teodosić i Kostas Papanikolau u duelu
Miloš Teodosić i Kostas Papanikolau u duelufoto: Starsport

5. minut - Davidovac 1/2 sa penala, Rajt 2/2. Prodor i poeni Nedovića, novi. Rajt nezaustavljiv na drugoj strani. Davidovcu je ukradena živa lopta. 69:73.

3. minut - Mitru Long pogađa, Sferopulos traži tajm-aut. Još jedan neverovatan pogodak Bolomboja. Rajt čuva prednost gostiju sa penala. 66:69.

1. minut - Četvrtina započinje kucanjem Rajta. Loš napad Zvezde. 64:65.

20:02h

III ČETVRTINA (25:21)

10. minut - Zvezda je prišla na dva poena zaostatka, ali Naz Mitru Long potom ubacuje trojku. Teška pozicija i poeni sjajnog Bolomboja. Čudesni Bolomboj sada pogađa uz faul Vokapa, a potom i dodatni penal probacuje kroz obruč. Vokap prekida seriju Bolomboja. Teodosić trojkom sa osam metara donosi prvu prednost crveno-belima, Zvezda vodi rezultatom 64:63 posle 30 minuta.

7. minut - Čudesna trojka Gosa za prekid Zvezdine serije. Poeni Luke Mitrovića. Papanikolao ubacuje novu trojku. 54:58.

5. minut - Gedraitis poentira lepo preko Fala. Još jedna trojka Nedovića. Sjajna odbrana Zvezde. Fantastični Nedović treću trojku u trećoj četvrtini ubacuje. 52:52.

Nemanja Nedović i Šekil Mekisik u duelu
Nemanja Nedović i Šekil Mekisik u duelufoto: Starsport

3. minut - Nova trojka Vokapa. Bolomboj ubacuje prve poene za Zvezdu u drugom poluvremenu. Nedović je ubacio trojku posle pogotka Pitersa. 44:50.

1. minut - Drugo poluvreme započelo je lošim napadima, a onda je trojku ubacio Kostas Papanikolau. 39:45.

19:22h

II ČETVRTINA (25:19)

10. minut - Hanga zakucava i nastavlja sa sjajnom igrom na ovom meču. Tajm-aut Jorgos Barcokas. Dobra sekvenca Zvezde, Bolomboj je sa dva penala približio Zvezdu na 36:38. Luk Sikma je prekinuo seriju crveno-belih. Neverovatni Hanga je ubacio još jednu ludu trojku, Zvezda na poluvremenu gubi rezultatom 42:39.

7. minut - Po dva poena pala su na obe strane, Olimpijakos čuva prednost. Prve poene ubacuje Nemanja Nedović tek sada. Trojka Ignasa Brazdejkisa. 30:38.

5. minut - Trojka Mekisika sada. Loš napad Zvezde, pa kucanje Mozesa Rajta i tajm-aut Sferopulosa. Čudan pogodak Gedraitisa. Neverovatni Hanga postiže trojku sa osam metara. Uzvraća Vilijams-Gos. 26:33.

Adam Hanga i Dalibor Ilić
Adam Hanga i Dalibor Ilićfoto: Starsport

3. minut - Šakil Mekisik donosi prve poene Olimpijakosu u drugom periodu. Timovi ne blistaju u napadu, naprotiv. Hanga trojkom prekida loš period oba tima. 21:25.

1. minut - Poenima Luke Mitrovića počela je druga četvrtina, a potom i poenima Rokasa Gedraitisa u kontri. 18.23.

Izmena: 20:27h
18:59h

I ČETVRTINA (14:23)

10. minut - Nastavlja se serija Zvezde posle poena Jaga Dos Santosa. Posle dosta loših napada Alek Piters prekida seriju Zvezde. Potom ubacuje i trojku Piters. Stala je Zvezda ponovo, a prednost Olimpijakosa ponovo je velika. Dosta promašaja, pa trojka Teodosića. Olimpijakos posle deset minuta igre vodi rezultatom 23:14 nakon teškog pogotka Najdžela Vilijamsa-Gosa.

7. minut - Muči se Zvezda u napadu, ali je nekako uspela da veže nekoliko poena. Posle serije promašaja za tri, konačno su ubacili trojku igrači Zvezde, tačnije Adam Hanga. Serija od 6:0 za crveno-bele. 9:12.

5. minut - Posle poena Vokapa, Janis Sferopulos morao je da zatraži tajm-aut. Zvezda sve promašuje, raste prednost Olimpijakosa posle kucanja Jusufe Fala. 2:10.

Nemanja Nedović, Alek Piters, KK Crvena zvezda, KK Olimpijakos, Evroliga
foto: Starsport

3. minut - Tomas Vokap je ubacio trojku i to su prvi poeni na meču. Džoel Bolomboj je flouterom Zvezdu upisao na semafor. Zvezda se mučila u napadu, a Ajzea Kenan je ubacio novu trojku za goste. 2:6.

1. minut - Počeo je meč u "Areni". Loš početak oba tima i bez poena u prvom minutu meča. 0:0.

18:39h

Košarkaši Crvene zvezde od 19:00 dočekuju Olimpijakos u okviru 33. kola Evrolige.

Crveno-beli su odavno ostali bez ikakvih šansi da se domognu plej-ina, dok se Pirejci bore za što bolju poziciju pred start plej-ofa.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.