CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN NA ČEKANJU ZA LICENCU EVROLIGE: Da li je vreme za plan "B"?
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Starsport©

situacija je kompikovana

CRVENA ZVEZDA I PARTIZAN NA ČEKANJU ZA LICENCU EVROLIGE: Da li je vreme za plan "B"?

Objavljeno:

I dalje je neizvesno kako će izgledati Evroliga naredne sezone, a nekoliko klubova je u igri za licencu.

Prema nekim informacijama, Alba iz Berlina više neće biti deo najjačeg košarkaškog takmičenja, već će se preseliti u Evrokup.

Jedan od rivala Partizana i Crvene zvezde u borbi za licencu je španska Valensija.

Generalni menadžer "slepih miševa" Enrik Karbonelj rekao je da klub želi da rešen status za naredne godine, kako bi se na pravi način pristupilo sklapanju tima i daljem razvoju.

Crvena zvezda - Valensija
Crvena zvezda - Valensijafoto: Starsport

- Ludo je što mi i dalje ne znamo kako ćeEvroliga da izgleda sledeće sezone, ko će da igra u takmičenju. Mi imamo i spreman Plan B, za slučaj da moramo da igramo Evrokup - rekao je Karbonelj za lokalni radio Interekonomija Valensija.

Valensija želi da dobije dugoročni ugovor sa Evroligom. Gradi se nova arena, klub ima stabilne finansije i vlasnika koji ima velike planove.

- Radimo sa Evroligom na tome, kako bismo imali sigurnost. Nazovite to kako hoćete, da li je A licenca ili ugovor na nekoliko godina. Pregovaramo sa Evroligom kako bismo dobili stabilnost potrebnu za dalji razvoj. Nije u pitanju samo sportski problem, Evroliga razume koliko je nezgodno kada iz godine u godinu moraš da čekaš kraj sezone za rešavanje statusa, već je problem samog modela rada, za navijače i sponzore.

Ipak, postoje problemi.

Partizan - Valensija
Partizan - Valensijafoto: Starsport

Uodnosu na Real Madrid, Barselonu i Baskoniju, Valensija izdvaja i najviše novca za poreske namete.

- U našoj opštini imamo najveći porez na lične prihode od 54 odsto. Izuzetak je prva godina kada je 19 odsto ako nisi građanin Valensije ili rezident zajednice. Madrid ima 9 odsto niži porez na lične prihode. Naš tim, kada bismo igrali i plaćali pored u Madridu, koštao bi 1.300.000 evra manje. Ako bismo produžili ugovore sa igračima za narednu sezonu, razlika bi bila još i veća jer se nekoliko igrača smatraju kao novima u zajednici Valensije. U Vitoriji je porez pet do šest odsto niži, ali imaju izuzetak od oporezivanja u visini od 300.000 evra - rekao Karbonjelj.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso/Mozzartsport/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.