DA SE ZNA KO JE GLAVNI! Ledej utišao u Moraču i doneo važnu pobedu Partizanu! Sada se lakše diše!
Duel Partizana i Budućnosti u Morači, Foto: ABA Liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

trijumf crno-belih

DA SE ZNA KO JE GLAVNI! Ledej utišao u Moraču i doneo važnu pobedu Partizanu! Sada se lakše diše!

Zek je lider Parnog valjka!

Objavljeno: 22:18h
D T

Košarkaši Partizana savladali su u 25. kolu regularnog dela ABA lige ekipu Budućnosti u Podgorici sa 89:83.

Viđen je odličan meč u Podgorici u prvom delu meča pošto su oba tima bila izuzetno raspoložena u šutu kako za dva, tako i za tri poena.

Budućnost je uspevala da tokom prve deonice ostvari minimalnu prednost, međutim, Partizan se u finišu prvih 10 minuta budi i dolazi do vođstva.

Na krilima Džejmsa Nanelija, Kevina Pantera ali i povratnika u tim Zeka Ledeja, crno-beli su išli i do plus četiri sredinom druge deonice, ali je domaćina u utakmici u tom momentu održao Flečer Megi. Sevale su trojke na obe strane parketa, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom - 44:44.

Košarkaši Partizana su odlično otvorili drugo poluvreme i već sredinom treće deonice došli do maksimalnih plus sedam 55:48. Pametno su napadali domaćina na niskom postu i tako kažnjavali tim Andreja Žakelja.

U odbrani je Partizan delovao složno i pametno i naterao Budućnost da umesto brzim šutem spolja, svoju igru traži kroz duži napad...

Povratkom Flečera Megija Budućnost je pronašla šut za tri i Partizan je pred ulazak u poslednju deonicu ušao sa plus sedam - 70:63.

Kevin Panter
Kevin Panterfoto: ABA Liga/Budućnost VOLI/Filip Roganović

Partizan je održavao prednost od sedam poena u poslednjoj četvrtini, ali je na pet minuta do kraja duela Brendom Polom upeo da vrati domaćina na minus četiri.

Nakon izgubljene lopte Doužera, a zatim i promašenog otvorenog šuta za tri domaćin je imao priliku da na minut do kraja preokrene tok meča, međutim, Ferel je bio brzoplet, a na drugoj strani je Panter sigurnom dvojkom ponovo odlepio crno-bele.

Zek Ledej
Zek Ledejfoto: Starsport©

Kao po običaju kada je situacija stani-pani, Zek Ledej je vezao pet poena u finišu i doneo pobedu Partizanu koji je sada i matematički kolo pre kraj regularnog dela osigurao drugo mesto na tabeli i prednost domaćeg tima u četvrtfinalu i polufinalu plej-ofa ABA liga.

Ledej, koji se vratio posle dve nedelje u tim, je bio najefikasniji sa 22 poena, Panter je ubacio 19 poena, Naneli 15, a Kaminski 11 u timu Partizana.

Kod domaćina Megi je postigao 17 poena, Kamenjaš 14, a Frimen 10.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.