SUKOB SVETISLAVA PEŠIĆA I NEMANJE NEDOVIĆA, bek Crvene zvezde rekao zbogom Srbiji - evo zašto se nisu slagali!
Nemanja Nedović i Svetislav Pešić, Foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

nisu u ljubavi

SUKOB SVETISLAVA PEŠIĆA I NEMANJE NEDOVIĆA, bek Crvene zvezde rekao zbogom Srbiji - evo zašto se nisu slagali!

Tihi rat na relaciji Nemanja Nedović - Svetislav Pešić

Objavljeno:

Iskusni košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović stavio je tačku na svoje buduće nastupe u reprezentaciji Srbije.

On je odluku saopštio u utorak, rekavši da svoje mesto ustupa mlađima.

Nemanja Nedović
Nemanja Nedovićfoto: Starsport©

Sadašnji selektor Orlova Svetislav Pešić i Nemanja Nedović, ako se prisetimo, nisu uvek bili u "ljubavi".

Prvi problemi na relaciji Pešić-Nedović nastaju još iz vremena kada je legendarni Kari sedeo na klupi Crvene zvezde (sezona 2011/2012), a Nedović tada bio zvezda u usponu crveno-belih:

Nemanja Nedović
Nemanja Nedovićfoto: Dado Đilas

- Odlučujući momenat utakmice je bio onaj kada me je navijač podsetio da ubacim Nedovića. Zaspao sam na klupi. Bio sam toliko uzbuđen i izgubljen, nisam znao kako da reagujem na vreme. Važno je pobeđujemo zajednički. Ja ću sledeći put da navijam, a ovaj gledalac neka dođe malo bliže, kada bude gust rezultat da me podseti, pošto sam već u godinama. To je vrlo važno", govorio je tada ironično Pešić. "Nedović mi se zahvalio deset puta što sam mu dao priliku, a ja sam mu rekao da se zahvali navijačima i da samo nastavi tako... Bilo je malo zezanja, samo da se ne zezamo previše - rekao je tada Pešić.

Nedović je nakon toga u intervjuu za MONDO otkrio da mu nije bilo prijatno dok se sve dešavalo:

- Nisam mogao da čujem šta se on raspravljao sa njima, ali osećao sam se malo glupo kada me je podigao i rekao da uđem na zahtev navijača. Mislim da je bio meč protiv Zlatoroga. Ja sam rekao: 'Kouč, nemojte da slušate njih, ući ću kada Vi budete rekli', a on mi odgovorio: 'Ne, ne, ne, ima da uđeš"!

Nemanja Nedović u dresu Crvene zvezde 2012. godine
Nemanja Nedović u dresu Crvene zvezde 2012. godinefoto: Starsport

Kada je na proleće te sezone "procurila" informacija da će Nedović otići u Lijetuvos Ritas, Pešić je otkrivao i detalje njihovog razgovora, objašnjavao da mu se Nedović izvinio:

- Ponosan sam što ga imam u timu, a danas sam bio još ponosniji kada je došao i rekao mi da je sve što se priča možda istina. Sinoć sam čuo da je dobio ponudu. Prvo mi je poslao poruku rano ujutru i došao na Sajam da mi se izvini i da popričamo. On je danas u stvari pobedio jer je doneo odluku šta će u životu da radi. A to je da će da nastavi ono što je počeo u Crvenoj zvezdi", rekao je Pešić. "Uvek sam postavljao sebi pitanje za koga igra taj Nedović, ko brine tuđe brige o njemu? Ko su ti ljudi koji su se pet godina brinuli o njemu... U međuvremenu samo jedne godine nije menjao trenere. Taj dečko ne zna gde mu je glava a gde mu je ona stvar. Njegov ukupan razvoj kao igrača je karakterističan primer mladog talentovanog košarkaša iz provincije, krasnog momka, edukovanog i vaspitanog - govorio je Pešić.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

Navijači su u Zvezdinim najtežim godinama uživali u njegovim zakucavanjima, u njegovom talentu i non-stop su dozivali Pešića i tražili da ga uvede, bez obzira na to što je Kari neretko smatrao suprotno i ljutio se zbog te situacije. Sve to, i još dosta toga, otežalo je taj period Nemanji, pa je i iz njegovog ugla saradnja bila opterećena nepotrebnim pritiskom - nametnutim van svlačionice.

- Mislim da je veliki problem bio to što sam godinu ranije igrao po 30 minuta i imao velika prava, usled teške situacije u klubu. Dobro sam igrao i kod Mihajla Uvalina i kod Saše Nikitovića i javnost je očekivala da tako nastavim. Stvorio se nepotreban pritisak i na mene i na trenera, u štampi i na internetu, što je dosta negativno uticalo na moj status. Međutim, svi koji su bili u timu znaju da između Pešića i mene nije bilo nikakvih sukoba. Sarađivali smo i 2008, kada je on prvi put bio u Zvezdi i uvek smo imali korektan i fer odnos... Jednostavno, trener je forsirao odbranu, meni je to slabija strana, ali sam radeći sa njim mnogo napredovao u tom segmentu - govorio je Nedović.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Saša Pavlić Koky

Nedović je sa selekcijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u riju 2016. godine, a bio je i član naše selekcije na Eurobasketu 2013. godine, kao i dve godine kasnije. Srpski bek je bio u sastavu Srbije i 2022. godine na šampionatu Evrope, ali zbog problema sa povredom nije bio u potpunosti na raspolaganju Svetislavu Pešiću.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.