"ONI SU GLADNI UVEK, TREBA DA UČIMO OD REALA!" Obradović iskren o tome šta je rešilo utakmicu (FOTO)
Željko Obradović na utakmici Partizana i Real Madrida, Foto: Starsport©

"Igraj, bato..."

"ONI SU GLADNI UVEK, TREBA DA UČIMO OD REALA!" Obradović iskren o tome šta je rešilo utakmicu (FOTO)

Ništa se ne menja, nastavljamo da se borimo, rekao je Željko između ostalog

Objavljeno:

Željko Obradović, trener Partizana na konferenciji za medije izneo je utiske posle poraza od Real Madrida u 31. kolu Evrolige.

- Čestitam Realu, pokazao je zašto je lider Evrolige. Zaslužili su da dobiju ovu utakmicu - počeo je Obradović.

Željko Obradović na utakmici Partizana i Real Madrida
Željko Obradović na utakmici Partizana i Real Madridafoto: Starsport©

Zašto je Partizan igrao u grču pred svojom publikom?

- Arena je krcata stalno i večeras je tako bilo, pa ću početi od toga da se najpre zahvalim našim navijačima na fantastičnoj podršci. Da li smo igrali u grču ili ne, može da se kaže. Imali smo dosta prilika u prvom poluvremenu da povedemo i igramo bolje. Mislim da smo velike prilike propustili u prvom poluvremenu i stabilizujemo igru. Napravili su veliku razliku u trećoj četvrtini, Mario Hezonja je dominirao, pripremali smo odbranu na njemu, ali on ima šut i sa 7, 8, 9 metara... Real je ekipa koja dominira, ubedljivo su prvi, tako da ne mislim da je ovaj poraz od Reala nešto što je previše bolno za nas. Neke druge utakmice smo izgubili zahvaljujući našim greškama. Ne znam da li su igrači bili u grču. Imali smo borbenost i želju, ali nije bilo dovoljno.

Željko Obradović, Danilo Anđušić  i Aleksa Avramović na utakmici Partizana i Real Madrida
Željko Obradović, Danilo Anđušić i Aleksa Avramović na utakmici Partizana i Real Madridafoto: Starsport©

Serija 16:0 u trećoj četvrtini je rešila meč?

- Njima su falila trojica igrača, ali to se ne vidi ništa. Oni su pokriveni, odlično su vođeni, dva dominantna centra. Mi smo u prvom poluvremenu igrali sa samo dve asistencije, ali igrali smo ravnopravno. Pre toga kad Hezonja ubacuje tri poena maltene iz auta, sa spuštenim rukama, i na njemu, i na Jabuseleu. Sve to kad se skupi, to je ogromno iskustvo koje ima. Oni su gladni pobeda uvek. Igrači treba da uče od njih. I ja, i moji igrači treba da učimo od nekih kako se igra. Neću da kažem da igrači nisu imali želju, ali moramo još više.

Željko Obradović na utakmici Partizana i Real Madrida
Željko Obradović na utakmici Partizana i Real Madridafoto: Starsport©

Da li se slaže da Partizanu nedostaje jedan klasičan plej?

- Ovo je tim koji imamo i taj tim će se boriti do kraja. Imamo igrače koji pokrivaju tu poziciju. Videćemo kako će to izgledati do kraja. Ništa se ne menja, nastavljamo da se borimo. Imamo tri utakmice u EL, ali i dosta važnih utakmica u ABA ligi. Pokušaćemo da sezonu završimo na najbolji način.

Željko Obradović na utakmici Partizana i Real Madrida
Željko Obradović na utakmici Partizana i Real Madridafoto: Starsport©

Da li je Partizan mogao da bude agresivniji u odbrani?

- 3:31 je završeno prvo poluvreme, je li to veliki broj poena? O čemu pričamo? Kakve veze ima da li smo igrali odbranu na ovaj ili onaj način. Sve što je Real ubacio u prvom poluvremenu bili su poeni iz kontre ili sa linije penala. Ne može se svaka utakmica igrati na isti način, treba nečim i da iznenadiš protivnika. Ima jedan detalj, oni dobijaju utakmicu, njihov igrač ide da postigne koš, neće da stane da ne poentira. To je filozofija. Igraj, bato, od prvog do poslednjeg trenutka da daš koš. Tako i ja učim igrače - istakao je Obradović.

Detalj sa utakmice Partizana i Real Madrida
Detalj sa utakmice Partizana i Real Madridafoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Suština, kako Real odreaguje u odbrani od kontranapada - pravi normalan faul. Kako mi reagujemo? Ne pravimo faul kada treba, a kad smo u bonusu pravimo najgluplje faulove ispod koša. Pokušavamo da budemoi agresivni, a napravimo faul za dva penala laka. To su stvari koje iskusni igrači ne rade.Prošle godine smo bili ubedljivo najmlađi tim u EL, ove godine smo nešto stariji, ali kad se uzmne ko je koliko igrao Evroligu, onda ćemo dobiti odgovore na ova pitanja oko faulova - zaključio je Obradović.

Bonus video:

00:49

Željko Obradović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.