BIVŠI KAPITEN PARTIZANA OTKRIO SLABOST CRNO-BELIH PRED DUEL SA BASKONIJOM: JEDNE stvari se plaši!
Košarkaši Partizana, Foto: Starsport©

evroliga

BIVŠI KAPITEN PARTIZANA OTKRIO SLABOST CRNO-BELIH PRED DUEL SA BASKONIJOM: JEDNE stvari se plaši!

Jedne stvari se plaši

Objavljeno: 17:40h

Partizan će u sredu od 20 časova dočekati Baskoniju u okviru 30. kola Evrolige.

Crno-beli su trenutno 10. na tabeli, utakmica protiv Ivanovićevog tima im je jako bitna, kako bi napravili veliki korak ka igranju plej-ina.

Bivši kapiten Partizana Miroslav Mića Berić, smatra da Partizan u ovom trenutku nije razigran.

Željko Obradović savetuje igrače
Željko Obradović savetuje igračefoto: Starsport©

- Činjenica je da Partizan u ovom trenutku nije razigran. U nekim momentima jeste, ali generalno nije. Ipak, to se sve promeni nakon jedne pobede i dobre utakmice. Kao što je meč protiv Baskonije. Ta utakmica je presudna što se tiče Partizanovog plasmana. Može da ti pruži samopouzdanje. Ako crno-beli pobede Baskoniju, odigraju dobro, onda će pobediti i Real Madrid. U to sam ubeđen - krenuo je Berić sa uvodom.

Miroslav Berić
Miroslav Berićfoto: Starsport©

Kaže da je utakmica protiv Baskonije ključna ove sezone za Partizan.

- Ova utakmica je ključ sezone. Matematički Partizan neće izgubiti sve šanse, ali tada nastaje veliki problem i pritisak. Na ovaj pritisak, može biti i dodatna otežavajuća okolnost po pitanju svih ostalih mečeva. Ne samo pobeda, već sveukupan utisak. Trenutak istine, došlo je do toga - nastavlja Berić.

Berić smatra da Partizan ima šanse i da sve drži u svojim rukama.

- Na početku sezone svako bi prihvatio da sam odlučuje o svojoj sudbini na poslednjih pet utakmica. Imaš četiri domaće utakmice i gostovanje berlinskoj Albi. Ako ne pobede Albu i ne zaslužuju plasman dalje. Ali prvo treba doći do te utakmice. Partizan ima šanse i drži sve u svojim rukama. Ukoliko budu dobri i zasluže, to će onda biti uspeh. Pita se i protivnik, ne igramo protiv Cibone ili Krke - rekao je Miroslav Berić.

Kevin Panter na meču
Kevin Panter na meču foto: Starsport©

Kaže da neće biti lako, jer se četiri ekipe bore za jedno mesto.

- To neće biti loše. Posle te utakmice slede ti dve pred plej-in. Ne može bolja priprema od uvoda u nešto. Lako će posle biti ako se dođe do toga. Valensija je u ozbiljnom padu forme. Možemo da se osvrnemo i na njihov raspored. Gledajući unapred, crta se da to bude utakmica ili Partizan ili Valensija. Realno, četiri ekipe se bore za jedno mesto.

Optimističan je i misli da će Partizan dobiti svih pet utakmica.

- Ja sam večiti optimista, Partizan može da dobije svih pet utakmica. Prvo da dobije Baskoniju većom razlikom od poraza u Vitoriji. Uz neki neočekivan poraz Baskonije, ima se čemu nadati. Bajern ima najteži raspored do kraja - objasnio je Miroslav Berić.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.