MIŠKOV IGRAČ OTKRIO ZAŠTO NIJE DOŠAO U PARTIZAN: Bio je velika želja crno-belih, ali JEDNA STVAR je presudila
Ražnatović i Mijailović, Foto: Starsport

sada je sve jasno

MIŠKOV IGRAČ OTKRIO ZAŠTO NIJE DOŠAO U PARTIZAN: Bio je velika želja crno-belih, ali JEDNA STVAR je presudila

Sjajnim partijama ponovo skrenuo pažnju na sebe

Objavljeno: 09:11h

Makedonski košarkaš Nenad Dimitrijević briljira ove sezone u dresu Uniksa, a tokom intervjua za "Mozzartsport" je govorio o letošnjem interesovanju Partizana.

Prošle sezone je osvojio titulu u VTB ligi sa timom iz Kazanja, pa je odlučio da produži ovu lepu priču.

Sa prosekom od preko 18 poena po utakmici je u ovom momentu peti strelac lige, a indeks korisnosti od 23,1 ga stavlja na treće mesto.

Protiv CSKA je odigrao partiju života ubacivši 38 poena, od toga 21 u poslednjoj deonici za veliku pobedu svoje ekipe.

- Mislim da mi je to rekord karijere kada su u pitanju poeni u jednoj četvrtini. Imao sam prošle godine 18 protiv Zenita i kada sam bio u Huventudu mislim da sam imao 17 poena u četvrtoj četvrtini protiv Valensije - rekao je Dimitrijević.

Nenad Dimitrijević
Nenad Dimitrijevićfoto: Alexey Filippov / Sputnik / Profimedia

- Ne znam šta bih rekao, nekako se sve sklopilo. Tim, saigrači, trener, stil igre. Naravno, i ja sam kao ličnost sazreo. Mnogo toga sam posvetio individualnom radu. Naročito ove sezone, radim pre i posle treninga individualno i to očigledno daje rezultate da čitavu igru podignem na neki viši nivo.

Evroligaški angažman?

Svako ima svoj put. Već sam tri godine Evrolige propustio iz raznih razloga. Kada sam bio u Huventudu nije se igrala Evrolige, onda kada sam prešao u Valensiju, oni igraju Evrokup. Onda kada je Valensija došla do Evrolige, trener Aleks Mumbru me nije video u ekipi. Na kraju sam otišao u Uniks i nisam zažalio ni jednog trenutka".

Letos se pisalo o interesovanju Partizana za njegove usluge, a sjajni as ne krije da je veliki navijač crno-belih.

- Mene niko iz Partizana direktno nije kontaktirao. Čuo sam da nisu previše zainteresovani za mene. Bilo je i nekih drugih ponuda, ali ne konkretnih. Uniks je bukvalno prvog dana posle sezone rekao da želi da me vrati. Odmah su bili konkretni, ništa nisu skrivali. Hteli su da se vratim. Pokazali su ogromnu želju. Kao čovek i igrač, moram da cenim finansijsku ponudu i sportsku ulogu koji mi je klub dao. Jednostavno, igrač želi da oseti da je cenjen, a ja se u Uniksu osećam da sam cenjen.

Inače, Dimitrijevićev menadžer je Miodrag Miško Ražnatović.

Bonus video:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

(Espreso/Mozzartsport/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.