MIJAILOVIĆ OTKRIO: Evo zbog čega je došao u Partizan!
Ostoja Mijailović, Foto: Starsport©

parni valjak

MIJAILOVIĆ OTKRIO: Evo zbog čega je došao u Partizan!

Prvi čovek crno-belih o svom dolasku u klub

Objavljeno: 17:07h

Kopaonik je domaćin još jednog Biznis foruma, a tokom jednog panela na istom mestu su se našli predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović i predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović.

Prvi čovek crno-belih je razgovor otvorio svojim preuzimanjem Parnog valjka. Otkrio je kako se uopšte obreo na čelu srpskog velikana.

Ostoja Mijailović
Ostoja Mijailovićfoto: Starsport©

- Došao sam zato što nije imao ko. Da je bilo malo bolje, verovatno ne bih nikada ni ušao u to. Dug Partizana je bio 10 miliona evra, a budžet je bio od dva sponzora i to je bilo 1.300.000 evra. Jedna banka koja nam je bila poverilac, blokirala nam je račun zbog 1.500.000 evra. Sve usput smo postavljali. Nadu sam video u prihodu od karata, rekli su da je ukupan prihod od 33.000 evra, da nisu mogli da privole ljude da dođu i gledaju. Igrački kadar nije bio interesantan - rekao je on i dodao:

- Kada se podvuče crta, mi smo prihodovali od karata osam miliona. Kada su dovedeni Savić i Obradović, želeo sam da napravim ovakav Upravni odbor, svi smo se okupili oko zajedničkog projekta, to su privrednici, ljudi koji su partizanovci.

Mijailović je otkrio i ko mu je pomogao u svemu ovome.

- Nije samo to pomoglo ovom projektu, stalna podrška države koja se menjala iz godine u godinu. Ja sam rekao da je država 2017. godine je bila 1.300.000 evra, da smo došli da je četiri puta veća nego tad. S druge strane klub je došao sa nula prihoda... Karte ne poklanjamo, zabranio sam da se karte daju na poklon, 2018. godin su me zvale legende Partizana i da se vratim iz Čačka, da Partizan nije moj, ja sam izvadio novac i kupio im kartu. Sada Evroliga, Željko Obradović, Zoran Savić... Kad sam doneo odluku da idemo u Arenu, oni su rekli da hoću da uništim atmosferu, a ne shvataju da ne postoji biznis model u Pioniru.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.