SMIT PRIZNAO: Kada sam došao u Partizan, shvatio sam da nisam...
Džejlin Smit na meču protiv Krke, Foto: Starsport©

parni valjak

SMIT PRIZNAO: Kada sam došao u Partizan, shvatio sam da nisam...

Američki košarkaš otvorio dušu

Objavljeno: 14:15h

Džejlin Smit je u Partizan stigao kao veliko pojačanje, ali svojim partijama još uvek nije pokazao ono što se od njega očekivalo.

Zbog toga je američki košarkaš sa hrvatskim pasošem u poslednje vreme imao veoma malu minutažu, a često je bio i van tima.

On je pred duel sa Anadolu Efesom razgovarao za portal "Basketnjuz".

Džejlin Smit
Džejlin Smitfoto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Priznaje da nije razočaran zbog toga što je Virtus zamenio slabije plasiranim Partizanom.

- Nisam razočaran. Želim sve najbolje momcima koji su u Italiji. Došao sam u Partizan da bih igrao, a igram kako-tako. Samo bih voleo da se moji bivši saigrači plasiraju na Fajnal for, to im želim. Nadam se da ću ih tamo sresti i pobediti ih. To bi bilo lepo - rekao je Smit.

Uporedio je navijače italijanskog i srpskog velikana, a nije imao dilemu ko je bolji.

- Rekao bih da su navijači Bolonje niži nivo u odnosu na Partizanove. Naročito ako znate da su glavni navijači stvarno zaljubljeni u igru. Partizanovi su svi u tome, ne samo vođe ili oni najvatreniji navijači, već svi u hali, 20.000 ljudi. Takvi su kompletnu utakmicu. Bez obzira da li igramo dobro ili loše, Grobari su uz nas 24 sata dnevno.

Smitu je ovo treća sezona u elitnom takmičenju.

Džejlin Smit
Džejlin Smitfoto: Starsport©

- Iz Bolonje sam otišao kako bih igrao više. Zasad nije tako. Ne igram, takva je situacija. Samo učim, upijam savete, hoću da budem deo tima i to je najveća stvar koju mogu da naučim ove sezone. Zahvalan sam što mogu da delim svlačinicu sa sjajnim igračima od kojih su neki bili deo ekipa kao što su Fenerbahče (Džejms Naneli), Milan (Kevin Panter i Zek Ledej) ili imaju iskustvo igranja u NBA ligi, poput Pi Džej Doužera i Frenka Kaminskog. Zato sam samo učim i gledam ih koliko su dobri. Znam da postoji još jedan nivo na kom sam bio i sadašnji - rekao je on i dodao:

- Uvek sam mislio da je Evroliga mešavina raznih igrača, ali sada imate timove iz donjeg doma tabele i one na vrhu, između kojih su male razlike. Svi se takmiče. To sam naučio u Bolonji, vidim i sad u Partizanu. Sada morate da pobedite, svi očekuju to.

Svestan je da za veće vreme na terenu mora da se dokaže treneru Željku Obradoviću.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

- Moram da se dokažem i pronađem svoj nivo igre. Pokušavam da se nemetnem kao košarkaš koji može da pritiska rivale. Moram da pronađem način da se uklopim u tim koji vrvi od talenata u ofanzivnom delu i samo nam je potreban neko ko može sve da dovede na prave pozicije. To je ono što pokušavamo da radim na treninzima. Trener koji insistira na jednostavnim rešenjima. Kad sam stigao ovde shvatio sam da nisam baš atletski nastrojen. Ovde i ne pokušavam da šutiram trojke kao ranije, malo sam smanjio broj pokušaja. Igram jednostavnu košarku. Na najvišem nivou, kada pojednostavite igru, sve se čini daleko lakšim - zaključio je Smit.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.