BRUTALNI KOŠARKAŠ NAPUSTIO ZVEZDU I PRIHVATIO PONUDU CRNO-BELIH! Evo ZAŠTO - i kako se to desilo...
Foto: Espreso/Tamara Trajković

otišao je

BRUTALNI KOŠARKAŠ NAPUSTIO ZVEZDU I PRIHVATIO PONUDU CRNO-BELIH! Evo ZAŠTO - i kako se to desilo...

Poziv koji nije moga da odbije

Objavljeno:

Legendarni srpski reprezentativac Predrag "Peđa" Stojaković, otvorio je dušu i govorio o periodu tokom 90-ih godina prošlog veka kada je napustio Crvenu zvezdu i pojačao crno-bele iz Soluna - ekipu PAOK-a.

Predrag Stojaković i Vlade Divac
Predrag Stojaković i Vlade Divacfoto: NBAE/Getty Images

- Godinu dana sam proveo u prvom timu Zvezde kada sam dobio poziv iz grčkog kluba PAOK da tamo nastavim karijeru. Imao sam 16 godina i sa mnom se u Solun preselila cela moja porodica. Ne mogu da kažem da sam ja ostalim članovima diktirao način i mesto života, već me mama nije ispuštala iz ruku. U Grčkoj sam proveo najlepše tinejdžerske godine i stekao mnogo prijatelja.

Predrag Stojaković
Predrag Stojakovićfoto: Profimedia

- Čak mogu da kažem da imam mnogo više prijatelja u Grčkoj nego ovde. U PAOK-u sam proveo pet godina. Bilo je tu lepih i loših iskustava. U privatnom životu sam uživao. Mnogo sam se vezao za Solun. Kada sam se odselio u Ameriku odlučio sam da u Solunu kupim stan gde se svako leto vraćam i provodim neko vreme sa starim društvom - istakao je Stojaković.

Nakon PAOK-a, Stojaković se seli u NBA ligu gde u dresu Sakramento Kingsa zajedno sa Vladom Divcem čini jedan od najboljih tandema lige tih sezona.

Posle Kingsa Peđa je još igrao i za Indijanu, Nju Orleans, Toronto, a sa Dalas Maveriksima 2011. godine osvaja NBA prsten.

Član Zvezde bio je u sezoni 1992/1993, a za PAOK je nastupao od 1993. do 1998. godine.

Bonus video:

00:14

Delije i Grobari navijaju zajedno: Kosovo - Srbija

(Espreso/Mondo/N.L/Yugopapir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.