TRANSPLANTACIJA SRCA USPEŠNA: Legendarni as koji je igrao sa Stojakovićem i Divcem počinje NOVI ŽIVOT
Skot Polard, Peđa Stojaković i Vlade Divac, Foto: Foto: Printscreen/Youtube/Sacramento Bee

PRELEPE VESTI

TRANSPLANTACIJA SRCA USPEŠNA: Legendarni as koji je igrao sa Stojakovićem i Divcem počinje NOVI ŽIVOT

Oporavak teče po planu

Objavljeno: 12:55h

Nekadašnji NBA as i saigrač Peđe Stojakovića i Vlada Divca u Sakramento Kingsima, Skot Polard je dobio novo srce!

NBA šampion sa Boston Seltiksima je pre nekoliko dana podvrgnut jednoj od najtežih operacija, a oporavak teče po planu.

Polard je dao i prvi intervju iz postelje u Vanderbilt bolnici.

- Generalno se osećam bolje sada nego kada sam došao ovde. I to je najluđe u celoj priči, jer je i dalje sve veoma sveže, i dalje se oporavljam. Dug je put preda mnom - rekao je, pokazujući na kopče koje spajaju 13 centimetara dug rez na njegovim grudima.

- Pomislili biste da sam bio otvoren do stomaka, jer je hirurzima bilo potrebno mnogo prostora da bi izvadili moje srce i vratili novo unutra, ali to je sve - rekao je reproterki En-Mariji Tirnon, a prenosi "Sportklub".

- Moj krug donora je bio veliki, ali koliko god to srce bilo veliko, još je veći čovek koji mi je poklonio život. I to je nešto što nikada neću moći da vratim. Tako da, to je takođe proces sa kojim moram da se izborim, sa emotivne strane - pričao je član čuvene, ne samo kod nas, generacije Kingsa s početka ovog Milenijuma, u kojoj su nastupali Vlade Divac, Peđa Stojaković, Kris Veber, Majk Bibi, Dag Kristi, Hido Turkoglu, Džerald Valas, Bent Prajs i pet sezona na poziciji rezervnog centra, Skot Polard.

Kaže da namerava da stupi u kontakt sa porodicom svog donora.

- Sve što znamo je da tamo negde postoji veliki čovek, sa velikim srcem i sve što u ovom trenutku znam je da za svog života nije bio gord i sujetan čovek - rekao je Polard, koji je rekao da ide u kratke šetnje da puta dnevno i da je bio dirnut porukama koje je dobio od porodice, prijatelja, saigrača, rivala, poznanika i običnih ljudi, navijača.

Polard je doigrao 11 sezona uz NBA, noseći dres Detroit Pistonsa, Sakramento Kingsa, Indijana Pejsersa, Klivlend Kavalirsa i Boston Seltiksa.

Bonus video:

00:55

Vlade Divac

(Espreso/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.