"ZVEZDA I PARTIZAN IMAJU NEREALNA OČEKIVANJA": Pešić BEZ DLAKE NA JEZIKU pred konačan rasplet u Evroligi
Crvena zvezda - Partizan, Foto: Espreso/Tamara Trajković

ima pravo

"ZVEZDA I PARTIZAN IMAJU NEREALNA OČEKIVANJA": Pešić BEZ DLAKE NA JEZIKU pred konačan rasplet u Evroligi

Imao je šta da kaže na račun "večitih"

Objavljeno: 09:51h

Crvena zvezda i Partizan su ove sezone imali blistave momente, ali i dosta razočarenja u Evroligi, međutim, borba za plej-in im tek predstoji nakon reprezentativne pauze.

Crno-beli imaju dve pobede više od "večitog" rivala i nalaze se na 11. poziciji, dok su crveno-beli na trenutno na 16. poziciji.

Generalni menadžer KK Bajerna Marko Pešić je tokom gostovanja u podkastu "Jao Mile" govorio o ambicijama svog kluba i dotakao se beogradskih klubova.

Sin legendarnog Svetislava smatra da su Zvezda i Partizan imali nerealna očekivanja, a razlog tome vidi u srpskom mentalitetu.

- Ja ne živim u Srbiji, živim u Nemačkoj. Kada gledam iz ovog ugla, a da uzmemo u obzir da javnost u Srbiji i Nemačkoj ne može da se upoređuje. Doživljaj košarke u Srbiji i Nemačkoj je drugačiji. Po mom subjektivnom mišljenju očekivanja pred početak sezone su bila krajnje nerealna. Imali smo Svetsko prvenstvo, igrači se kasnije priključuju, novi igrači, za sve to treba vremena - rekao je Pešić.

Marko Pešić desno
Marko Pešić desnofoto: Profimedia

Identifikacija sa klubovima i reprezentacijom je jača nego u Nemačkoj i smatra da se to nikad neće promeniti.

- Ja mislim da su oni krenuli u sezonu sa dosta nerealnim očekivanjima, mora se ovo mora se ono. Gledajući rezultate, tu se izgubila neka utakmica neočekivano, ali oni su i dalje u igri. Ne moraš da budeš peti da bi ušao u plej-of, ove godine možeš da budeš i 10. Imaju kvalitetne igrače, obe ekipe imaju šanse, na kraju sezone se podvlači crta.

Pešić je bio realan i rekao kako će Bajern verovatno ove sezone završiti takmičenje ranije, ali da su ambicije kluba uvek plej-of.

Bonus video:

00:21

Izlazak igrača, večiti derbi, Crvena zvezda, Partizan

(Espreso/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.