PEŠIĆU SIN SAOPŠTIO DA JE DOBIO OTKAZ: Buran odnos zbog koga se dan danas KAJE!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

legendarno

PEŠIĆU SIN SAOPŠTIO DA JE DOBIO OTKAZ: Buran odnos zbog koga se dan danas KAJE!

Objavljeno: 09:25h

Generalni direktor KK Bajerna iz Minhena i sin selektora Svetislava Pešića, Marko je bio gost u podkastu "Jao Mile".

Nekadašnji košarkaš Albe, Kelna i član nemačke reprezentacije sa kojom je osvojio bronzu u Indijanapolisu 2002. godine je govorio na mnoge košarkaške teme, a posebno je zanimljiva priča o saradnji sa ocem Svetislavom.

Njih dvojica su promenili nekoliko relacija - sarađivali su kao igrač i trener, trener i sportski direktor i na kraju generalni direktor i trener.

Iskusni košarkaški stručnjak je vodio Bajern u periodu od 2012. do 2016. godine, a sin mu je bio "nadređeni".

Mlađi Pešić je otkrio kako je izgledao prekid saradnje.

Marko Pešić
Marko Pešićfoto: Profimedia

- Mi smo praktično ceo život, od kako sam ja počeo da se bavim košarkom, ako izuzmemo godina od 10. do 14. godine, pa kada je otišao on 2016. mi smo više u nekoj poslovnoj vezi, igrač, trener, trener sportski direktor, generalni direktor. Tako da smo navikli da razdelimo privatno i poslovno i ja kad sam bio igrač kod njega i kada sam bio menadžer, znali smo dobro svoje uloge - počeo je Marko i nastavio:

- On je otišao i zbog zdravstvenih razloga, imao je problema sa kukom i kolenom. Vidi, ti radiš za Bajern iz Minhena koji je svetski brend, ljudi su ti dali šansu, tu uloga otac sin ne pije vodu. Bilo je komplikovanih sezona dok smo radili zajedno, dok smo se svađali.

Bilo je tu svega, a direktor Bajerna je imao buran odnos sa ocem dok ga je trenirao, čak tvrdi da je igrač koji je najviše puta izbačen sa treninga.

- Ja mislim da držim rekord dan danas u Evropi za igrača koji je najviše puta bio izbačen sa treninga. To ti garantujem, nemoguće je da je neko više puta izbačen.

Da je poslušao neke savete, ko zna dokle bi dogurao kao igrač...

- Da sigurno. To su neke godine od 18. do 22. kada si butnovnik. U isto vreme mi je otac i daje savete, a sad mi je i trener. Možeš da misliš koja je to glava bila. Sad mogu da kažem da sam ga više slušao bio bih pet puta bolji igrač - rekao je Pešić.

Bonus video:

06:22

Svetislav Pešić pred meč sa Litvanijom

(Espreso/J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.