KAPITEN HERCEGOVCA GOVORIO ZA ESPRESO: Završio je prestižni fakultet, a za Zeka Ledeja spremio pravu POSLASTICU!
Kapiten Hercegovca Predrag Radovanović, Foto: FOTO: Košarkaški savez Vojvodine

intervju

KAPITEN HERCEGOVCA GOVORIO ZA ESPRESO: Završio je prestižni fakultet, a za Zeka Ledeja spremio pravu POSLASTICU!

Divna košarkaška i sportska priča

Objavljeno: 13:01h
Andrej Kosić

Gajdobra, malo mesto u Srbiji, do sada je najviše bila poznato zbog junaka popularne humoristične serije "Državni posao".

Ipak, ove godine sve se promenilo, pošto su košarkaši Hercegovca iz Gajdobre izborili istorijski plasman na Kup Radivoja Koraća u Nišu.

Ovaj klub je do Niša stigao pobedama nad OKK Beogradom, Mladosti i Čačkom 94, koji takođe učestvuje na Kupu i već je izborio plasman u polufinale pobedom nad gradskim rivalom Borcem.

Kao nagrada za sve, žreb je Hercegovac u četvrtfinalu spojio sa Partizanom.

Povodom ovog nezapamćenog uspeha, za selo od 2.500 stanovnika ,razgovarali smo sa kapitenom kluba iz Gajdobre,Predragom Radovanovićem.

Na početku razgovora otkrio nam je njegov košarkaški, ali i životni put.

- Igrao sam u mlađim kategorijama Hercegovca iz Bileće i Leotara iz Trebinja. Takođe, nastupao sam i za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Imao sam visoke košarkaške ambicije dok nisam upisao "Elektrotehnički fakultet" u Novom Sadu. Tada se više okrećem profesionalnoj karijeri i trenutno se se bavim poslom u struci.

On je već duže vreme u klubu iz Gajdobre.

- U Hercegovac sam došao na poziv trenera Kisića. On je zajedno sa ljudima iz uprave imao ozbiljne ambicije u klubu i nije im puno trebalo da me nagovore.

Ekipa Hercegovca se trenutno nalazi u vrhu Druge lige i bori se za plasman u KLS. Ukoliko se to i desi, postaće prvi tim iz nekog sela koji će igrati u najjačem rangu takmičenja.

- Naravno da nas motiviše. U početku su nas svi potcenjivali jer dolazimo iz tako malog mesta kao što je Gajdobra, ali siguran sam da to više nije slučaj.

O Partizanu, rivalu u četvrtfinalu KRK, ima samo reči hvale.

- Ovo je već za nas jedan ogroman uspeh, nadmašili smo naša očekivanja. Ipak, pripremi meča pristupamo maksimalno ozbiljno i profesionalno. Partizan je trenutno jedna od najboljih ekipa u Evropi, predvođena najtrofejnijim trenerom. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se da ovo nisu naši krajnji dometi.

Raduje se susretu sa Kevinom Panterom, ali i sa Zekom Ledejom, za koga je već spremio nešto posebno.

Zek Ledej
Zek Ledejfoto: Starsport©

- Panter je vođa ekipe, pravi lider na terenu. Biće mi zadovoljstvo da se kapitenski rukujemo na početku utakmice. Obećao sam saigračima i treneru da ću prvi napad nazidati Ledeja i dati koš uz faul - uz osmeh kaže kapiten Hercegovca.

Ne krije da je navijač Parnog valjka.

- Navijam za Partizan. Potajno sam se nadao da ćemo baš njih izvući na žrebu i želja mu se ostvarila.

Crno-beli će imati ogromnu podršku u Nišu, ali će i momci iz Gajdobre imati svoje navijače uz sebe. Očekuje ih se nekoliko stotina na tribinama "Čaira".

- Navijači su naš šesti igrač, daju nam ogromnu podršku na svakoj utakmici. Ovom prilikom im se zahvaljujem i pozivam ih da dođu u što većem broju u Niš, siguran sam da ih nećemo razočarati.

Svi smo svesni da brojni klubovi u Srbiji imaju problema zbog lošeg upravljanja, ali to nije slučaj sa Hercegovcem.

- Organizacija kluba je na visokom nivou, čak i za neke lige iznad nas. Ljudi u klubu se maksimalno trude, borimo se svim silama za ulazak u KLS i nadam se da će nam se taj zajednički trud isplatiti na kraju sezone.

Svojevremeno dres kluba iz Gajdobre nosio je zlatni srpski basketaš Strahinja Stojačić, koji je i dalje u redovnom kontaktu sa nekadašnjim saigračima.

Strahinja Stojačić
Strahinja Stojačićfoto: Belga / ddp USA / Profimedia

- Čujemo se često sa Straletom, poznajemo se i van terena. Stalno nas bodri i šalje poruke podrške.

Radovanović je za kraj imao poruku za svoj klub.

- Trenutno nemam neke posebne planove. Zahvalio bih se još jednom svojim saigračima i stručnom štabu na ovom sjajnom uspehu. Poručio bih im da uživaju na turniru u Nišu i siguran sam da će biti pravi spektakl, kako za nas, tako i za naše navijače - zaključio je kapiten Hercegova u razgovoru za Espreso.

Bonus video:

01:37

Zek Ledej, Navijači, Partizan

(Espreso/Andrej Kosić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.