VASA MICIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Nismo svi Luka Dončić i Stef Kari...
Micić na meču protiv Memfisa, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

oduševio

VASA MICIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Nismo svi Luka Dončić i Stef Kari...

Srpski plej jasan posle debija iz snova

Objavljeno: 09:34h

Srpski košarkaš Vasilije Micić je zablistao na debiju za Šarlot Hornetse.

Sjajni plej je za 26 minuta na terenu postigao 18 poena, 9 asistencija i jedan skok.

Nakon pobede nad Grizlisima je bio u centru pažnje.

- Ne znam šta da kažem osim toga da sam srećan. Sve ste rekli, mada iskreno nisao očekivao da igram ovako mnogo. Znam đta je bilo u protekla dva dana, ali to mi je dalo samo novog elana. Kao igrač samo želite da igrate, to je uvek prioritet svakome. To sam pokušao da iskoristim. Nisam očekivao da ću imati ovako dobru partiju, ali na kraju smo pobedili. Mislim da su svi na terenu imali dobru energiju, osetio sam na kraju da je taj 'vajb' bio dobar, to i je pomoglo da se osećam komotno na terenu - rekao je Micić.

Srpski as dodaje da se nećče zadovoljiti samo epizodnom ulogom.

- U NBA nisam došao samo da budem član nekog tima, već da se dokažem na terenu. To će ostati moj cilj sve dok imam prilike da igram u NBA. Sve to jer sam imao prilke da igram u Evropi, sada učim iz ovog iskustva. Sva iskustva koja sam stekao u Oklahomi bila su mi stvarno korisna. Naravno da nije bilo lako upravljati minutima na terenu, ili na ulogu, ali bio sam svetsan čime sam okružen i to je bilo nešto najbolje u NBA. Pokušavam da ostanem spreman i u formi, tako ću i nastaviti. Ovde ili negde drugo, srećan sam što su ljudi ovog kluba shvatili da imam taj potencijal, pomogli su mi da to dođem, a na meni je da pokažem da sam u stanju da igram na ovom nivou - rekao je Vasa.

Micić je iskren o dosadašnjoj ulozi u NBA.

- Stigli smo ovde kao grupa iskusnih. Svi znamo svoju ulogu. Ovo mi je prvo NBA iskustvo, tako da ne mogu da budem siguran šta mi je uloga, ali tražim to, ulogu koja može biti korisna i za mene i za tim. I drugi momci su tu, neki su u NBA više od deset godina, njima je ovo samo još jedan NBA meč. Mislim da ova grupa igrača, pre svega prva petorka, ima tu dobru energiju, nadam se da će tako ostati i da ćemo posle toga napraviti nešto lepo - dodao je Micić.

Za kraj je poentirao...

- NBA je specifičan, ima mnogo talenata u mnogim timovima. Ako nemata toliko potencijala, morate da nađete načina da doprinesete i pomognete timu. Uvek sam verovao da je košarka prelepa kada svi igraju zajedno. Nismo svi Stef Kari, Luka Dončić ili ko god, ali to ne znači da ne možemo da igramo. Ima mnogo načina kako dase igra košarka. Sve dok verujete u to i pomažete jedni drugima, a jedna stvar je da dodate loptu, to znači da možemo da nađemo način da igramo zajedno - zaključio je Micić.

Bonus video:

01:39

Pešić obrazložio zašto su Jokić i Micić otkazali

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.