DANILOVIĆ I KEŠELJ biranim rečima odali počast velikom Dejanu Milojeviću!
Predrag Danilović, Foto: Starsport

dirljivo

DANILOVIĆ I KEŠELJ biranim rečima odali počast velikom Dejanu Milojeviću!

Svi su ga voleli

Objavljeno: 12:50h

U subotu u Skupštini grada Beograda održana je komemoracija našem bivšem košarkašu i treneru Dejanu Milojeviću.

Mnogobrojne poznate ličnosti iz sveta košarke došle su da odaju počast legendarnom Miloju:

Predsednik KSS Predrag Danilović obratio se prisutnima:

- Pre svega još jednom želim da uputim saučešće porodici Milojević, ali i sportskoj porodici Srbije, gde je Dejan bio jedan od najuzornijih sinova. Sjajan košarkaš, trener, veliki čovek pre svega, bez jedne mrlje, imao sam čast da budemo prijatelji, iako nismo igrali zajedno. Moja karijera se završavala, a njegova počinjala. Nosio je sportsku drčnost, sve ono što je. Imao je sve vrline najcenjenijih igrača oko kojih gradite igru, ti igrači su uvek bili pravo blago, već svojim ljudskim svojstvom drže ljude, nikada nije bio trula jabuka u timu.

Komemoracija Dejanu Milojeviću
foto: Starsport

- Njemu su svi verovali i igrači i treneri. Svi koji su ga makar malo poznavali, odmah su ga zavoleli. Ima li većeg priznanja da vam svi veruju čim vas vide u vremenu kada ima mnogo predrasuda. Imao je želju i da pomogne svakom članu kolektiva i to ga je vodilo kroz karijeru. Za kratko vreme je dao dosta vremena za reprezentaciju, bio je patriota, voleo je svoju zemlju. Nadao sam se da će vrlo brzo Dejan voditi reprezentaciju na velikim takmičenjima, ali se to neće desiti. Neka mu je laka crna zemlja - rekao je Danilović.

Marko Kešelj
Marko Kešeljfoto: Starsport

Marko Kešelj se takođe oprostio od Milojevića:

- Divio sam mu se na terenu, ali i van terena. Jer se ni tada nije njegov posao završavao. Kada mi je trebala motivacija, uvek je bio tu da pomogne. Košarka mu je bila život. Pozitivnom energijom je izvlačio iz nas ono najbolje. Deki je bio drug, mentor, vođa. U ime države Srbije osećam obavezu da kažem veliko hvala, za sve što je uradio kao igrač, trener... Naš ambasador u svetu. Ostaje mi se da se sećam Dekija, kao velikog igrača i najvećeg čoveka - istakao je Kešelj.

Bonus video:

02:57

Dejan Milojević

(Espreso/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.