"DA LI JE ŽELJKO JE*NI MAJSTOR? JESTE!"
Željko Obradović, Foto: Starsport©

NIJE MOGAO DA SE SURDRŽI

"DA LI JE ŽELJKO JE*NI MAJSTOR? JESTE!"

Trener Partizana uživa veliko poštovanje među kolegama

Objavljeno: 12:00h

Trener Bajerna Pablo Laso je govorio o kolegi Željku Obradoviću sa kojim će odmeriti strategije u četvrtak od 20.30 u "Štark areni".

Iskusni stručnjak je biranim rečima govorio o treneru Partizana.

- Pre svega, Željko Obradović je kao trener postigao isti broj poena kao Pablo Laso, Janis Sferopulos, Dejvid Blat... Svi smo ubacili isti broj poena - nula (smeh). U redu, da li to znači da Željko nije je*eni majstor? On je taj, on je majstor. Pokazao je to na vreme. Imao sam privilegiju da me trenira u Madridu i bilo je to pravo uživanje, jer je svaki trening bio kao mala škola velikog majstora. Ako bih sada govorio o njemu, ne bih ga gledao kao trenera, već kao prijatelja. Jako sam ponosan zbog toga. Kad god dođem u Beograd, pozovem ga i izađemo na večeru. Naravno, pričaćemo o košarci, ali to radimo ka prijatelji, što je mnogo bitno - rekao je Laso za Mozzartsport.

Pablo Laso
Pablo Lasofoto: Starsport©

Šta je to što ga čini najboljim evropskim trenerom?

- Ono što ga čini velikim trenerom je to što tačno prepoznaje talenat svojih igrača i što sve to zna da složi u kvalitetan tim. Naučio sam mnogo o tome tokom vremena dok me je trenirao u Madridu, ali i dok je radio u drugim klubovima. Manje-više sam pratio njegovu celu karijeru. Njegov uticaj na Partizan je ogroman. Uz dužno poštovanje, Partizan pre Željka... Sećam se da sam vodio Real protiv Partizana na početku svog rada u Madridu, ali ovo je sada skroz drugačiji tim, konkurentan je za vrh Evrope i svi imaju veliko poštovanje prema klubu. Željko ima veliki uticaj na to i želim mu sreću u daljem radu.

Bonus video:

03:25

Željko Obradović medija dej

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.