JAGO HEROJ CRVENO-BELIH: Partizan se vratio sa ivice ambisa, a onda je Brazilac pogodio za pobedu!
Heroj... Jago Dos Santos, Foto: FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

ABA liga

JAGO HEROJ CRVENO-BELIH: Partizan se vratio sa ivice ambisa, a onda je Brazilac pogodio za pobedu!

Objavljeno:
Završeno
21:32h

Košarkaši Crvene zvezde posle velike drame savladali su Partizan rezultatom 88:86 u okviru 18. kola ABA lige.

Junak je bio Jago Dos Santos koji je pogodio pet sekundi pre kraja meča.

Ovim trijumfom izabranici Janisa Sferopulosa maltene su obezbedili prvo mesto pred plej-of, pošto imaju skor od 16 pobeda i dva poraza, dok su crno-beli na 13 trijumfa i pet neuspeha.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Večiti derbi, Derbi, ABA liga, Miloš Teodosić, Zek Ledej
foto: Starsport©

Partizan je ponovo očajno otvorio susret i crveno-beli su očas posla stigli do prednosti od 11:2. Mučili su se crno-beli, a Zvezda je sve to koristila i punila koš rivala, pa je posle deset minuta igre vodila rezultatom 28:15.

Ada, Hanga je raspalio halu zakucavanjem na startu deonice. Zek Ledej nedugo potom dobija nesportski faul, a Zvezda to koristi da se preko Nemanje Nedovića i Hange odlepi na 35:18.

Zaigrao je malo bolje Partizan, vezao četiri poena, ali je ponovo Hanga pogodio tešku trojku.

Džavonte Smart je svojim poenima doneo maksimalnih 44:25 Zvezdi. Ništa se nije promenilo posle tajm-auta Željka Obradovića, pošto je Luka Mitrović pogodio za 46:25.

Uspeo je Partizan na krilima Džejmsa Nanelija i Kevina Pantera da priđe na 52:38. Ipak, Miloš Teodosić u poslednjem napadu dobija tri bacanja nakon sumnjivog faula Uroša Trifunovića, pogodio je sva tri penala i domaćin je na poluvremenu vodio rezultatom 55:38.

Zek Ledej
foto: FOTO: Starsport

Loše su oba tima započela treći period, a potom je Panter pogodio svoju prvu trojku za 55:41.

Zaigrao je Parni valjak dosta bolje, ali je potom bio isečen petom ličnom za Pi Džeja Doužera, koja je bila sumnjiva.

Ipak, i pored toga Partizan je posle poena Ognjena Jaramaza i Aleksa Avramovića prišao na deset poena zaostatka.

Ipak, Zvezda se sa trojkama Rokasa Gedraitisa i Nemanje Nedovića odlepila na 66:49, a onda je zakucao i Džoel Bolomboj za 68:49.

Vezao je Partizan četiri poena, ali ponovo zakucava Bolomboj, koji je do kraja još jednom zakucao, pa je Zvezda posle tri četvrtine vodila rezultatom 72:56.

Hanga je posle serije svojih promašaja u trećem periodu pogodio trojku za velikih +19, ali je odmah uzvratio Naneli, a potom je Džejms ubacio još jednu trojku za 77:64.

Seriju Partizana sa dva penala prekinuo je Jago, ali su se crno-beli trojkama sjajnog Frenka Kaminskog, Pantera i Avramovića stigao na -8, a Zvezda se totalno pogubila u tim trenucima.

Četvrtu deonicu je pogotkom van linije 6,75 otvorio Hanga i ponovo odveo domaće na +19. Već u sledećem napadu mu je na isti način odgovorio Naneli.

Džejms Naneli je još jednom pogodio za tri i smanjio na 77:64, a potom je Jago bio dva puta siguran sa linije za slobodna bacanja. Trojkama Kaminskog, Pantera i Avramovića je Partizan došao na -8 i zakuvao situaciju u finišu.

KK Partizan, Derbi, Večiti derbi
foto: Starsport

Zvezda se potpuno pogubila na terenu, što je za nju tako karakteristično ove sezone, a Partizan je trojkama Kaminskog i Avramovića doveo meč u poziciju da ga rešava jedan posed.

Nastavili su Kaminski i Avramović sa trojkama i Partizan je bio na posed zaostatka. Jago je faulirao Aleksu, koji je pogodio jedan penal i crno-beli su bili na minus dva.

Nedović je odmah fauliran na drugoj strani, ali je i on pogodio samo jedan penal. Usledio je faul nad Nanelijem na šutu za tri poena, pogodio je Amerikanac sva tri penala i poravnao na 86:86.

Ostalo je još 11 sekundi, na iznenađenje mnogih Jago je preuzeo odgovornost i to se isplatilo, pošto je sjajnim pogotkom pet sekundi pre kraja doneo novu prednost Zvezdi.

Avramović je probao trojkom da pogodi za pobedu, ali je promašio. Naneli je potom ubacio loptu u koš, ali je za koju desetinku zakasnio i Zvezda je odnela pobedu.

Najefikasniji kod pobednika bio je Hanga sa 15 poena. Bolomboj je blistao sa 14 poena i 13 skokova, a heroj Jago je ubacio 13 poena. Nedović je ubacio 11 poena, a Geidraitis 10.

Kod Partizana, 19 poena Nanelija i 18 Kaminskog. Panter je imao 14, a Avramović i Ledej su upisali po 13 poena.

20:50h

IV ČETVRTINA 

10. minut - Trojka Kaminskog. Teodosič nije uzvratio. Bolomboj blokira Avramovića. Faul u napadu Bolomboja. Ponovo koškanje. Obostrana tehnička za Ledeja i Gedraitisa. Ledej završio meč, pošto je imao i nesportski faul. Težak faul nad Panterom, imaće tri penala, tome je prethodila promašena trojka Nanelija. Kapiten Partizana 3/3. Teodosić skok u napadu, pa faul Avramovića, četvrti po redu. Naneli faulira Gedraitisa, Litvanac 2/2 sa penala. Trojka sada i Avramovića, Partizan na -3. Greši Zvezda, Partizan ima napad za izjednačenje. Jago faulira Avramovića, Obradović traži čelendž, da se vidi da li je bilo pri šutu za tri poena. Ostaju dva penala, a Avramović pogađa samo drugi penal. Sferopulos traži tajm-aut. Panter odmah faulira Nedovića, koji promašuje prvo bacanje, ali drugo pogađa. Tri bacanja imaće Naneli posle faula Gedraitisa, glup potez Litvanca. Amerikanac 3/3. Sjajan pogodak Jaga, Avramović nije pogodio za pobedu. Čelendž sada traži Obradović. Pobeda Crvene zvezde rezultatom 88:86.

7. minut - Trojka Kaminskog, pa laki poeni Jaga. Otvorenu trojku pogađa Panter, tajm-aut Sferopulos. Dupli napad Zvezde, ali bez koša. Sada trojka i Avramovića. Sada greši i Davidovac, četvrti faul Teodosića. Partizan po prvi put od prve četvrtine na jednocifrenom minusu. Greši Avramović, laki poeni Nedovića u kontri. Tajm-aut Obradović. 83:73.

5. minut - Loš pokušaj Davidovca, pa promašaj i greška Avramovića. Sad težak promašaj i Gilespija. Četvrti faul i Nedovića. Još jedna trojka Nanelija. Avramović šalje Jaga na liniju penala, Brazilac 2/2. Greši Avramović, ali onda i Smart greši u koracima. Tajm-aut Željko Obradović. 79:64.

3. minut - Sada pogađa trojku Hanga. Panter ne pogađa otvorenu trojku. Težak promašaj Gedraitisa. Četvrti faul Hange. Sada trojka za Nanelija, tek treća za Partizan na ovom meču. Bolomboj se snalazi i poentira. Brz napad Partizana i kucanje Kaminskog. 77:61.

1. minut - Počela je poslednja četvrtina. Sam je ostao Nedović, ali nije pogodio trojku. Sudije posle gledanja snimka zbog čelendža Sferopulosa dodeljuju loptu Zvezdi. Nije pogodio Nedović, sada je mrtva lopta. Avramović dolazi do lopte nakon što je Ledej dobio duel protiv Bolomboja. Tri sekunde u reketu Smailagića. 72:56.

20:22h

III ČETVRTINA 17:18

10. minut - Greši Jaramaz, pa trojka Nedovića. Tajm-aut Obradović. Kaminski pronalazi samo Avramovića, ali promašuje otvorenu trojku. Novo kucanje Bolomboja. Ledej i Kaminski kombinuju, novi poeni Frenka. Novi promašaj Hange. Avramović lako poentira. Novo kucanje Bolomboja. Dve otvorene trojke promašuje Partizan. Tehnička Sferopulosa. Ledej precizan sa penala. Bolomboj faulira Pantera i dolazi do trećeg faula. Kapiten Partizana pogađa prvi, a potom i drugi penal. Bolomboj prikucava promašaj Nedovića, Zvezda posle 30 minuta igre vodi rezultatom 72:56.

Kevin Panter i Adam Hanga u duelu
Kevin Panter i Adam Hanga u duelufoto: Starsport

7. minut - Nije pogodio Panter, ali greši Zvezda. Sjajna akcija Partizana, Panter pronalazi Avramovića koji pogađa. Bolomboj prikucava promašaj Nedovića. Promašaj Ledeja, ali i Teodosića. Treći faul Nedovića, Ledej ima nove penale, ovog puta promašuje drugi, 11/12 s penala ima. Trojka Gedraitisa. 63:49.

5. minut - Dobra odbrana Partizana, Hanga ovog puta nije pogodio sa devet metara. Posle nekoliko promašaja Partizana, Kaminski je iznudio faul Mitrovića. Treći njegov faul. Razbijena je arkada Kaminskom, Doužer umesto njega šutira, ali promašuje prvo i pogađa samo drugi penal. Sumnjiva odluka sudija i peti faul Doužera. Prekid meča zbog sramnog skandiranja sa tribina. Hanga nije pogodio za tri. Jaramaz probija i pogađa, tajm-aut Sferopulosa. Tehničku je dobio Obradović, Teodosić pogađa penal. Novi promašaj Hange. Treći faul Teodosića. 58:46

3. minut - Treći faul Pantera. Kaminski zaustavlja Bolomboja, pa faul u napadu Doužera, ima tri faula i ovaj Amerikanac iz redova Partizana. Sjajan poen Jaga. Naneli ispravlja promašenu trojku Doužera. Težak šut Bolomboja, nova dobra odbrana Kaminskog. Naneli nije ubacio trojku, četvrti faul Doužera. Menja ga po prvi put Ognjen Jaramaz. 57:43

1. minut - Naneli promašuje otvorenu trojku. Nije pogodio za tri ni Gedraitis na drugoj strani. Prekid meča, moraće neko iz publike da izađe iz hale. Nastavljen je meč posle kraćeg prekida. Težak šut i trojka Kevina Pantera. 55:41.

19:29h

II ČETVRTINA 27:23

10. minut - Doužer gubi loptu, pa Smart pravi faul u napadu. Doužer u svom stilu sa poludistance. Greši Zvezda, pa Hanga faulira Doužera u kontri i dobija nesportski faul. Čelendž je zatražio Janis Sferopulos. Ostaju sudije pri svojoj odluci i čini se da su u pravu. Doužer pogađa ponovo samo jedan penal. Faul Kabokla u skoku, Mitrović pogađa oba penala. Težak promašaj Pantera. Dva promašaja Zvezde. Lazić dobija faul, Ledej ponovo bez greške sa linije penala. Njie pogodio Mitrović, pa Naneli pogađa uz faul Lazića. Tajm-aut Janis Sferopulos. Naneli pogađa dodatni penal, nije uticao minut odmora na njega. Mitrović uzvraća, pogađa uz faul Kabokla, ali ne pogađa dodatni penal. Težak šut i pogodak Pantera uz faul Lazića. Novi tajm-aut Sferopulosa. Pogodio je Panter dodatan, poput Nanelija. Teodosić dobija tri penala, posle faula Trifunovića. Sva tri je pogodio. Nije uspeo Panter da šutne, Zvezda vodi 55:38 na poluvremenu.

7. minut - Koraci Alena Smailagića. Laki poeni Smarta, Zvezda ima maksimalnih +19, novi tajm-aut Obradović. Ponovo gubi loptu Smailagić. Sjajan napad Zvezde i poeni Mitrovića. Novi penali za Ledeja, drugi faul Bolomboja. Ponovo je ubacio dva. Panter šalje Smarta na liniju penala, Džavonte pogađa oba. 48.27

5. minut - Debituje Džavonte Smart na večitim derbijima. Gubi loptu Teodosić, pa faulira Ledeja koji mu je uzeo živu loptu. Jago se vraća na teren. Drugi faul i za Zvezdinog Brazilca. Loš pokušaj Avramovića za tri posle izvođenja iz auta ispod koša. Hanga iz velike udaljenosti pogađa trojku. Sjajna akcija Doužera i Kaminskog i novi poeni Partizanovog centra. Hanga nastavlja sa poenima, ovog puta za dva. Bolomboj šalje Doužera na liniju penala, Amerikanac pogađa samo prvi, ne i drugi penal. Sreća za Zvezdu i kucanje Davidovca. 42:25.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Derbi, Večiti derbi, Alen Smailagić, Luka Mitrović, Pi Džej Doužer
foto: Starsport

3. minut - Novi loš napad Partizana. Nije pogodio trojku Teodosić. Fredi Gilespi šalje Avramovića na liniju penala. Srpski reprezentativac pogađa prvo, a potom i drugo slobodno bacanje. Faul u napadu Gilespija, drugi njegov uzastopni faul. Vraća se Bolomboj u igru. Lep napad i poeni Kaminskog. 35:22.

1. minut - Naneli se lepo snašao i pogodio na startu druge deonice. Nedović promašuje zicer, ali gubi loptu Partizan, pa alej-up za Adama Hangu. Teodosić je napao Ledeja, prekid meča, nakon što je Amerikanac srušio Nedovića. Nesportski Ledeja, tehnička Teodosića, to je odluka sudija. Pogodio je novi penal Ledej, a dva je pogodio Nedović. Sada trojka i Adama Hange. Tajm-aut Željko Obradović. 35:18.

18:59h

I ČETVRTINA 28:15

10. minut - Laki poeni Adama Hange pored Nanelija. Kaminski se lepo snašao, iako mu je pobegla lopta. Novi poeni Amerikanca. Kaminski pravi drugi faul, Nedović pogađa samo drugi penal. Ledej se snašao i iznudio dva penala, pogodio je oba i ovog puta (4/4 sa penala). Loš faul Smailagića nad Nedovićem, i on ima dva faula. Srbin ovog puta 2/2. Panter nije pogodio trojku. Miloš Teodosić po prvi put na parketu, odmah je šutno trojku, ali je uputio težak promašaj. Ne pogađa ni Ledej. Ovog puta trojka Teodosića. Novi faul nad Ledejom, Zek 2/2 ponovo (6/6 ukupno). Trojka i Dejana Davidovca sada. Zvezda posle deset minuta igre vodi rezultatom 28:15.

Rokas Gedraitis i Pi Džej Doužer u duelu
Rokas Gedraitis i Pi Džej Doužer u duelufoto: Starsport

7. minut - Prve čarke i prvi TV tajm-aut. Džejms Naneli faulira Luku Mitrovića, srpski košarkaš promašuje oba penala. Jak faul Gedraitisa nad Zekom Ledejom. Pogodio je Amerikanac oba slobodna, za razliku od kolege s druge strane. Loša odbrana Partizana i kucanje Bolomboja. Greši Ledej, pa poeni Gedraitisa. Frenk Kaminski posle skoka u napadu nakon promašaja Doužera pogađa za dva, na drugoj strani poeni Jaga. Prva trojka Partizana, precizan je Naneli. 17:9.

5. minut - Lazić sad nije pogodio trojku. Greši Doužer, pa poentira Bolomboj. Loš pokušaj Trifunovića. Nagazio je liniju sad i Jago. Nema pogotka Doužera za tri. 11:2.

3. minut - Isteklo je vreme pre nego što je Džoel Bolomboj uputio šut ka košu. Greši Pi Džej Doužer. Video proveru tražio je Željko Obradović, koji smatra da Amerikanac nije nagazio aut liniju. Ostaje lopta za domaćin. Ostao je sam i pogodio trojku Branko Lazić. Uroš Trifunović i Bruno Kaboklo nisu pogodili. Trojka i Jaga Dos Santosa. Doužer u svom stilu sa poludistance pogađa i donosi prve poene svom timuu. 9:2.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport

1. minut - Počeo je večiti derbi, prvi napad ima Zvezda. Loš napad, ali čudesna trojka Rokasa Gedraitisa. Kevin Panter nije bio precizan. 3:0.

18:58h

Sjajna atmosfera u "Štark areni", utakmica samo što nije počela.

Srdačan pozdrav Željka Obradovića i Janisa Sferopulosa
Srdačan pozdrav Željka Obradovića i Janisa Sferopulosafoto: Starsport
18:39h

Zvižduci za košarkaše Partizana pri ulasku na zagrevanje.

18:39h

Košarkaši Crvene zvezde dobili su glasne ovacije svojih navijača pri ulasku na teren.

17:50h

Crvena zvezda na svom terenu dočekuje Partizan u okviru 18. kola ABA lige.

Crveno-beli su trenutno prvi na tabeli sa skorom od 15 pobeda i dva poraza, dok crno-beli imaju 13 trijumfa i četiri neuspeha.

Biće ovo četvrti duel ovih timova ove sezone, a Partizan trenutno vodi rezultatom 2:1 u pobedama.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.