VIŠE NEMA RAZLOGA DA ĆUTI: Zek Ledej PROGOVORIO o ponudama koje je odbio zbog Partizana
Zek Ledej, Foto: Starsport©

au

VIŠE NEMA RAZLOGA DA ĆUTI: Zek Ledej PROGOVORIO o ponudama koje je odbio zbog Partizana

"Večiti derbi" za Partizanovog stranca

Objavljeno: 18:40h

Košarkaš Partizana Zek Ledej je u opširnom intervjuu za "Eurohoops" otkrio kako je letos imao ponude Olimpijakosa i Panatinaikosa, ali da je presudio razgovor sa Željko Obradovićem i velike ambicije kluba vezane za tekuću sezonu.

Dosta uticaja je imalo i to što su još neki igrači doneli odluku da ostanu, pre svih Kevin Panter.

- Da, postojalo je interesovanje oba kluba i jako sam zahvalan na tome. Odlučio sam da ostanem ovde i da nastavim dalje da rastem. Trener je rekao da želi da gradi tim za Fajnal for, a pošto je već bio na toliko završnih turnira tokom karijere, to sam ozbiljno uzeo u razmatranje. Pošto su još neki odlučili da ostanu, osetio sam da imamo dobre šanse da u naredne dve godine dođemo do cilja - rekao je Ledej za Eurohoops.

Podelio je svoje razmišljenje o novcu u sportu.

Panter i Ledej
Panter i Ledejfoto: Starsport©

- Naravno, novac, jer kao profesionalni sportista znam da imam samo određeni broj godina u kojima mogu da zaradim neki novac. Nije ovo posao, tipa da radim kao doktor 50 godina i stalno primam platu. Imaš desetak dobrih godina, najboljih u smislu kada su noge i glava u optimalnom stanju. Ljudi moraju da shvate da igrač treba da razmišlja o porodici, komforu, ali i da donosi dobre odluke.

Ostanak Kevina Pantera je bio ključan za tim koji ima velike ambicije.

- Mnogo je bitno kada ostaneš sa dobro poznatim licima. Naš tim se jeste dosta promenio, izgubili smo nekoliko bitnih igrača i trebalo nam je malo vremena da nađemo hemiju. Ali, sada hvatamo zalet i želimo da to materijalizujemo.

Ledej je pre Partizana nosio dresove Olimpijakosa, Žalgirisa, Olimpije iz Milana i ne krije da mu je san da zaigra u NBA.

Zek Ledej
Zek Ledejfoto: Starsport©

- Naravno. To mi je bio san od malih nogu, zato i radim jako svaki dan, svako leto da bih napredovao i bio bolji na oba kraja terena. Ako bih uspeo da stignem do NBA, bio bih igrač uloge, igrao jako i koristio svaku šansu. To je ono što želim da radim uvek kada sam na visokom nivou.

Košarka sve više postaje globalni sport.

- Za pet godina će možda i pola NBA lige činiti evropski igrači. Kao Amerikanac, nikada nisam verovao da ću to videti, jer sam rastao uz asove kao što su Trejsi Mekgrejdi, Kobi Brajant... Na početku novog milenijuma je bilo jako malo evropskih igrača, sada pogledajte koliko je tu talentovanih momaka. To je ono lepo u košarci, postaje globalni sport.

Bonus video:

00:35

Puna Arena Partizan, grobari, navijaci, kosarka, arena, rekord

(Espreso/Eurohoops)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.