NIKOLA JOKIĆ DOŠAO DO NOVOG TRIPL-DABLA U POBEDI DENVERA! Ovaj ČOVEK JE PRAVA MAŠINA - ima li NEŠTO ŠTO NE MOŽE?
Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

pobeda

NIKOLA JOKIĆ DOŠAO DO NOVOG TRIPL-DABLA U POBEDI DENVERA! Ovaj ČOVEK JE PRAVA MAŠINA - ima li NEŠTO ŠTO NE MOŽE?

Srpski centar Nikola Jokić došao je do 118. tripl-dabl učinka u karijeri sa 31 poenom (13/19 FG, 2/2 FT), 13 skokova i 10 asistencija

Objavljeno:

Košarkaši Denver Nagetsa slavili su i peti put u poslednjih šest utakmica NBA lige i to na parketu hale "Gejnbridž Fildhaus" u Indijanapolisu protiv Pejsersa 114:109. Meč je imao poprilično čudan tok, Indijana je napravila dvocifrenu razliku pa sve prosula u trećoj deonici, ali ni gosti se nisu proslavili u poslednjoj.

Srpski centar Nikola Jokić došao je do 118. tripl-dabl učinka u karijeri sa 31 poenom (13/19 FG, 2/2 FT), 13 skokova i 10 asistencija i tako se učvrstio na četvrtom mestu večne liste. Sada mu legendarni Medžik Džonson beži za "samo" dvadeset takvih partija, ali je za očekivati da bi u ovakvom ritmu to moglo biti dostignuto već sledeće sezone!

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Pejsersi su do ovog meča bili jedan od dva tima protiv kog Jokara nije imao dvocifren učinak u tri kategorije, ali je u poslednjem kvartalu susreta i to postalo stvar prošlosti.

Sam meč protekao je sa dosta rezultatskih klackalica. Tokom prvog poluvremena, ili preciznije prvih trinaest, četrnaest minuta timovi su se smenili čak sedam puta u vođstvu, pre ključne serije kojom je domaćin do pauze stekao vođstvo od 62:54, a u jednom trenutku imao i trinaest poena viška.

Najbolji period meča Denver je imao u trećoj četvrtini koju su dobili sa čak 39:19 i pred završnu deonicu stekli dvocifrenu razliku. Ni tu ipak nije bio kraj...

Nikola Joki'
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Već na četiri minuta do kraja na semaforu je stajao nerešn rezultat (100:100) ali je onda ulogu strelca od Džamala Mareja preuzeo Jokić. Kanađanin je briljirao u prve tri deonice, ali je Džoker bio taj koji je nakon obezbeđenog tripl-dabla postigao deset bitnih poena koji su i presudili rivalu. Najbitniju trojku ubacio je na oko pet sekundi pre kraja, hladan kao špricer...

Džamal Marej je poenterski držao tim do poslednje deonice i na kraju je susret okončao sa 31 poenom, 8 skokova i 7 asistencija, dok je Majls Tarner na drugoj strani upisao 22 i 6 uhvaćenih lopti.

Posle novog slavlja Nagetsi su zakuvali borbu za prvo mesto Zapada sa skorom 31-14, dok je Indijana sedma na Istoku sa 24-20.

(Espreso/Telegraf/S.I./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.