LJUBIMAC GROBARA RAZREŠIO SVE DILEME: Nikada se ne bih vratio u Partizan, ukoliko...
Navijači Partizana, Foto: Starsport©

da li ste ovo očekivali?

LJUBIMAC GROBARA RAZREŠIO SVE DILEME: Nikada se ne bih vratio u Partizan, ukoliko...

Progovorio o potencijalnom povratku

Objavljeno: 17:02h

Srpski košarkaš Vladimir Lučić se konačno vratio na teren posle povrede zbog koje je propustio i Mundobasket prošlog leta.

On je opširnom intervju za "Mozzartsport" govorio o oporavku, Partizanu i reprezentaciji.

Igrač Bajerna posle osam meseci ponovo radi ono što najviše voli.

- Imao sam najtežu povredu u karijeri i operaciju šake koja nije na nivou na kome je bila i verovatno nikada i neće biti ista. Iz tog razloga nisam 100 odsto. Veliki deo oporavka, zbog nekih metalnih žica koje sam imao u ruci, nisam mogao da treniram, da se spremam. Pokušavam da uhvatim ritam i formu kroz utakmice koje su na svaka dva-tri dana. U poslednjih nekoliko mečeva ide nabolje i nadam se da će tako da ostane do kraja sezone.

Vladimir Lučić
Vladimir Lučićfoto: Profimedia

Navijači bi voleli da ga vide ponovo u crno-belom dresu...

- Ovaj Partizan nije isti nego kada sam ja odlazio. Ne može da se meri. Drago mi je da konačno ljudi mogu da igraju u Beogradu za veliki novac, da ne moraju da odlaze u Evropu da bi imali bolji finansijski ugovor. Što se tiče mene i Partizana... Od trenutka kada sam odlazio, nikada nisam imao kontakte te vrste s klubom. Takođe, znam da nikada ne bih došao u Partizan, ukoliko nisam spreman da pomognem, da budem na nivou na kome je sada, posebno sa Željkom Obradovićem u poslednje dve godine kada se prave ovakvi rezultati. Imam ugovor sa Bajernom do juna 2025. Tog leta imaću 36, što su ozbiljne košarkaške godine. Nikad se ne zna. Sve zavisi kako se budem osećao. Šta će tada da se dešava, mislim da niko na to ne može da utiče - rekao je Lučić.

Potom je dodao:

- Ja dolazim svake godine u Beograd, tu sam rođen, odrastao, cirkulišem sa ljudima koji su crno ili crveno-beli, gde se po nekim grupama i četovima komentarišu igre i jednih i drugih, priča se o derbiju i verovatno bi bilo više tenzije jer bih bio deo toga. To je mentalitet svih nas, što se to komentariše na dnevnom nivou, posebno košarka, sport kojim se bavim. Sve je super ako su rezultati dobri, ako nisu, naravno osetio bi se pritisak.

Vladimir Lučić
Vladimir Lučićfoto: Starsport©

Govorio je i o reprezentaciji.

- Želja uvek postoji. Olimpijske igre su kruna svakog sportiste, pogotovo što nisam igrao nikada na tom takmičenju. Nema većeg motiva, ali poučen iskustvima, nažalost, poslednjih godinu i po, zaista se trudim da ne razmišljam uopšte, ne samo o reprezentaciji, nego i o klubu na neki duži period. I dalje sam u procesu vraćanja. Ruka je sada na 70-80 odsto. Jedina želja mi je da budem zdrav i da ekipa bude uspešna i da u tome pomažem koliko mogu. Kada dođe vreme za razmišljanje o tome, videću.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso/Mozzartsport/Prenela J.B)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.