RAŽNATOVIĆ OTKRIO DA JE TRAGIČNU VEST SAZNAO PRE SVIH: I dalje mislim da će se vratiti...
Ražnatović i Milojević, Foto: Starsport©

EMOTIVNO

RAŽNATOVIĆ OTKRIO DA JE TRAGIČNU VEST SAZNAO PRE SVIH: I dalje mislim da će se vratiti...

Prvi put smogao snage da govori o preminulom prijatelju

Objavljeno: 20:00h

Košarkaški menadžer Miodrag Miško Ražnatović je po prvi put govorio za medije nakon smrti legendarnog Dejana Milojevića.

Njih dvojica su bili veliki prijatelji, a Ražnatović je bio gost Dnevnika na RTS-u gde je otkrio da je tragičnu vest saznao pre ostalih.

- Moja reakcija je bila, šok i neverica. Sve se jako brzo dogodilo. Ja sam imao te negativne informacije i ranije nego što su otišle u etar. Period prilagođavanja na negativnu inormaciju je bio jako kratak. I dalje nisam svestan da njega više i očekujem da će se vratiti nakon nekoliko meseci kada se sezona završi. Imali smo neki dogovor da se vidimo za dvadesetak dana kada oni budu igrali sa Njujork Niksima. Sve mi je jako čudno i konfuzno još nisam svestan u potpunosti tragedije koja se dogodila - rekao je Ražnatović za RTS.

Partizan i Mega, Milojevićeva dva bivša kluba igraju u ponedeljak od 19 časova.

Miško Ražnatović
Miško Ražnatovićfoto: Starsport©

- Neverovatno je da je raspored ABA lige takav da će Mega u dva naredna kola igrati prvo protiv Partizana, a zatim protiv Budućnosti koju je on takođe trenirao. To su dva jedina tima u kojima je on bio trener u Evropi. Makar će na taj način košarkaška javnost imati način da se oprosti od njega. Ja nemam dilemu da će večeras dvorana biti puna, jer njega su svi voleli, navijači Partizana pogotovo. Biće to lepa prilika da se oda pošta čoveku koji je toliko toga dao obema ekipama - dodao je Ražnatović.

Otkrio je kako je došlo do toga da postane trener Mege gde su izgradili sjajan odnos.

- Treneri se dele u dve grupe. Na one koji su oduvek znali da će jednoga dana postati treneri i one koji nikada o tome nisu razmišljali, a takav je upravo bio Dejan. Njemu to nikada nije padalo na pamet. Kada je prerano završio karijeru, povreda kolena ga ja sprečila. Sport mu je nedostajao i ja sam zbog njega izmislio poziciju tim menadžera u Megi. Ekipa se navikla na Dejana, na njegovu toplinu i neposrednost i želela je da ostane kao trener uprkos tome što smo imali ugovor sa Vladom Vukoičićem. Tim je želeo Dejana. Ali, Zvezda je u prva dva kola Jadranske lige izgubila utakmice i delovali su jako loše. Trener je bio Milivoje Lazić. Ja sam predložio Vukojčića, oni su to prihvatili. Nama se otvorilo da je Dejan po prvi put postao glavni trener. Do trenutka kada je Dejan počeo da radi kao trener, Mega je bila mali klub. Kada je počeo, po prvi put je izboren plasman u ABA ligu, što nikome nije padalo na pamet da se može desiti. mladi igrači su napredovali. Uskoro je došao Jokić, Micić, Dangubić - ispričao je Ražnatović.

Dejan Milojević
Dejan Milojevićfoto: Starsport©

Njegov talenat i želja za usavršavanjem su bili ogromni.

- Imao je poseban put.. Takav put niko nije prošao. Bio je veoma talentovan, ali je bio spreman i da uči. Gledao je akcije iz En-Si-Ej-Ej lige. IMao je neka inovativna rešenja, stalno je radio na taktici, koja je prve sezone uključivala strategiju da sve protivnike usmeravamo ulevo. ja to nisam pre toga nikada video, ali to je delovalo izuzetno. Nije imao ego i uvek je bio spreman da nauči nešto novo. Želeo je da uči. Zvao je i druge trenere da mu pomognu i postao sjajan trener. Uz to, imali smo sreću da su dvojica velikih trenera Aleksandar Džikić i Aleksandar Trifunović su bili bez posla. On ih je zbao da budu treneri gosti na treninzima. Tako je Dejan takođe napredovao. Postao je sjajan trener što je pokazao da je stigao do Golden Stejta, da je imao osvojenu NBA titulu", naglasio je Ražnatović.

Bonus video:

01:00

Partizan, grobari, arena, Evroliga

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.